Autor Política
26 Juny 2014 a 18:00

La Diputació de Barcelona oferirà atenció a petits municipis i una injecció de 15 MEUR

Programa aprovat per tots els grups polítics

Salvador Esteve i Joaquim Ferrer

Salvador Esteve i Joaquim Ferrer // Imatge del web de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat un programa que preveu la injecció de 50 MEUR i atenció als petits municipis per corregir a l’alça el càlcul de distribució dels fons de prestació, a més de posar en funcionament un servei d’assessorament i interlocució directa. Així ho han comunicat avui Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, i Joaquim Ferrer, el vicepresident tercer.

El programa l’ha aprovat avui la Junta de Govern de la corporació per unanimitat de tots els grups polítics, i Esteve ha assenyalat que “vol ser una resposta eficaç i ràpida a la insuficiència financera derivada del context de la crisi”. Ha concretar que el programa es desglossa en dues vies: “el suport a les inversions financerament sostenibles -en compliment del que determina la llei estatal- dotat amb 35 MEUR, i el suport a la prestació adequada de serveis públics locals -a lliure disposició  dels municipis- amb 15 MEUR”.

D’altra banda, el vicepresident Ferrer ha afegit que el programa “preveu donar suport específic als municipis de menor població, a través de l’aplicació d’un factor de correcció a l’alça en el càlcul del repartiment dels fons de prestació, que es basa en distribuir 950.000 € entre els ens destinataris que tinguin una població de fins a 1.000 habitants”.

Ferrer ha afegit que el 30% dels municipis que formen part de la demarcació de Barcelona no arriben al miler d’habitants i per tant “no disposen de recursos tècnics i jurídics suficients”. Seguint aquesta línia, Salvador Esteve s’ha referit a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) dient que “aquests municipis se senten indefensos davant de l’aplicació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local”. Aquesta dificultat s’intentarà suavitzar amb la posada en marxa d’una “oficina d’atenció especial, una finestreta única que presentem aquest vespre a Rupit i Pruit que els permetrà la interlocució i la comunicació amb els responsables de les polítiques de suport als governs locals de les quals es poden beneficiar”.

Switch to mobile version