Autor Ensenyament
2 Juny 2014 a 11:48

L’1 de juny Sant Cugat es pinta de groc

300 persones reclamen al carrer que no els retallin l’ensenyament

[wzslider]

Ahir al matí més de 300 persones van sortir al carrer a Sant Cugat reivindicant que “retallar en ensenyament és retallar en futur“. Molta gent per la nostra ciutat, una ciutat a la que li costa mobilitzar-se per causes com aquesta, però menys que la que es va mobilitzar l’any passat. De ben segur que el cansament per les contínues mobilitzacions dels darrers mesos està fent estralls ja en la comunitat educativa, sobretot entre els ensenyants. A més, ahir no s’hi sumaven els representants de secundària que sí que hi eren l’any passat.

La cercavila reivindicativa va sortir de forma festiva des de la Plaça Lluís Millet tenyint de groc els carrers del centre de Sant Cugat, passant pel Carrer Valldoreix, Santa Maria, Santiago Russiñol i arribant fins la Plaça Octavià. Una cercavila on s’hi podien veure, pares, mares, nens i nenes, mestres i representants de les forces polítiques locals que donen suport als posicionaments de les Grogues de Sant Cugat. En Pere Soler, regidor del PSC, la Roser Casamitjana d’ICV, l’Ignasi Bea i en Guim Pros de la CUP, l’Alba Gordó de les JERC, gent del Procés Constituent, acompanyaren els manifestants durant el trajecte. També en Joan Calderón d’ICV estava entre el nombrós públic present a la Plaça Octavià.

En aquest espai és on es van fer els parlaments finals que, a diferència de l’any passat, no van ser protagonitzats per personatges coneguts sinó que es van adreçar als autèntics protagonistes de l’educació del nostre país: els infants. Primer va ser el Grup Veus del Gospel del Collserola el que va rebre la cercavila i després un portaveu de les Grogues de Sant Cugat el que va explicar en clau de conte el que signifiquen les retallades pel futur de les vides dels nens i nenes de la ciutat (Vídeo). També va intervenir una portaveu de l’Assemblea de docents que va denunciar la situació de precarietat en la que es troben en aquests moments, amb manca de suport per part de la conselleria, amb dificultats importants en les substitucions, en l’educació especial, saturació a les aules, etc.(Vídeo).

Finalment es van lliurar els premis del concurs de dibuix organitzat a totes les escoles públiques de la ciutat. Les llibreries el Celler de llibres i el Pati de Llibres van donar un lot pels guanyadors dels diferents cicles. La guanyadora del premi de dibuix va ser l’Ona Moliner de P5 del Pi d’en Xandri (Vídeo). El seu dibuix, un nena amb un cartell amb el símbol del “SOS Educació buscant un futur millor” serà el logotip de les Grogues Sant Cugat.

El portaveu ahir de la comissió organitzadora valorà la jornada de forma molt positiva, “hi ha una preocupació important a l’escola pública, les retallades ens afecten en les substitucions dels mestres, el que és un problema molt greu, i el suport a l’educació especial també ho és“. Pel que fa estrictament al suport municipal, en Gerard Soria ens comentà que el problema més greu és el de “la mobilitat, que no es resol, les beques de menjador, ens donen suport de paraula però això no ho és tot“. El fet del canvi de format d’ahir i que els infants fossin els protagonistes és perquè “la lluita educa, no ens podem quedar amb els braços creuats, els nens i nenes han de saber que molts dels projectes d’educació que hem fet estan aturats“. La majoria de les escoles, excepte els claustres del Collserola i L’Olivera s’han constituït com a escoles grogues, “símbol contra les retallades, de que volem avançar, quan ho siguem totes, demanarem a l’ajuntament que ens considerem ciutat groga“.

Switch to mobile version