Autor Economia
27 Juny 2014 a 15:00

Isidre Fainé nomenat president del Patronat de la Fundació Bancària “la Caixa”

Alejandro García-Bragado serà el vicepresident

Imatge del web de “la Caixa”

Imatge del web de “la Caixa”

El Patronat de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”, va designar Isidre Fainé com a president de l’entitat.

El president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, ha tingut un paper clau en el creixement de “la Caixa” fins a convertir-la en la primera entitat en banca minorista a Espanya i ha dirigit també la seva transformació en Fundació Bancària, que va culminar el 16 de juny, amb la inscripció de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”, en el Registre de Fundacions.

A més, en la primera reunió del Patronat de la Fundació Bancària “la Caixa” també es va acordar nomenar Alejandro García-Bragado nou vicepresident d’aquesta entitat, i a Jaume Giró, nou director general. Alejandro García-Bragado és patró de la Fundació Bancària “la Caixa” i patró i secretari del Patronat de la Fundació “la Caixa”. A més, és secretari del Consell d’Administració de CaixaBank des del maig de 2009.

Així mateix, la Fundació Bancària “la Caixa” té una dotació fundacional de 5.868 milions d’euros, que equival al 0,6% del PIB espanyol actual, uns actius nets de 20.000 milions i gestionarà un pressupost de l’Obra Social de 500 milions d’euros. D’aquesta manera, la Fundació Bancària “la Caixa” es converteix en la primera Fundació de l’Europa continental i la tercera del món, després de la Fundació Bill & Melinda Gates (Estats Units) i de Wellcome Trust (Regne Unit). Les seves activitats principals són la gestió de la totalitat de l’Obra Social, les de naturalesa financera relatives a la gestió de la seva participació a CaixaBank, les d’administració dels instruments de deute que tenen a “la Caixa” com emissor, i les de gestió de les inversions en sectors diferents dels financers agrupades a Criteria CaixaHolding.

Switch to mobile version