Autor Entitats
14 Juny 2014 a 12:00

GLP Repsol i FinConsum signen un acord per potenciar l’AutoGas

L’AutoGas, carburant alternatiu més utilitzat del món

François Miqueu (esq) i Manuel Pérez (dre), durant la signatura de l'acord.

François Miqueu (esq) i Manuel Pérez (dre), durant la signatura de l’acord // Imatge cedida per “la Caixa”

S’ha signat un acord entre el Director Executiu de GLP de Repsol, Manuel Pérez Jurado, i el Conseller Delegat de FinConsum, François Miqueu per potenciar, dins el mercat espanyol, l’AutoGas, el carburant alternatiu més utilitzat del món.

El conveni permetrà a Repsol i FinConsum -companyia filial de Caixa Bank especialitzada en productes de finançament al consum- oferir finançament per a la transformació de vehicles de gasolina a la modalitat “bifuel” amb AutoGas o GLP als taller autoritzats. Tot client interessat podrà accedir al finançament al mateix taller només presentant el DNI o NIE, un justificant d’ingressos i un rebut domiciliat, sense la necessitat de desplaçar-se a cap oficina bancària.  Els clients de “la Caixa” ho tindran més senzill ja que només hauran d’ensenyar el DNI o NIE i una targeta de crèdit o dèbit de l’entitat.

A Espanya hi ha uns 250 establiment que puguin transformar motors de vehicles a gasolina a la tecnologia de gasolina – GLP, el qual permet que el vehicle sigui més eficient i sostenible, oferint un estalvi de fins al 40% en comparació als carburants convencionals.

Dins l’estat espanyol, Repsol és qui lidera la comercialització i distribució d’aquest carburant a través de canals com la xarxa d’Estacions de Servei; la instal·lació de punts autònoms de subministrament per a clients flotistes, o “skids” o mitjançant la modalitat d’envasament.

21 milions de vehicles utilitzen AutoGas

L’alternativa als carburants convencionals, AutoGas, és usada per més de 21 milions de vehicles al món , dels quals un total de 10 milions estan a Europa. Respecte l’any 2011, a Espanya, hi hagut un increment major al 100% en el parc de vehicles que usen AutoGas, 30.000 a l’estat espanyol.

A la Península i les Balears hi ha 263 Estacions de Servei de Repsol que subministren AutoGas. Al 2015 es preveu arribar a les 400. A part hi ha les 250 “skids” o assortidors particulars que permeten proveir a clients flotistes a les seves instal·lacions.

L’AutoGas a part dels avantatges econòmics en té de mediambientals, millora en la qualitat de l’aire a les ciutats degut a la baixa emissió de partícules i òxids de nitrogen (NOx), a més ajuda a la minimització de l’efecte hivernacle gràcies a les reduïdes emissions de CO2.

Els avantatges que comporta aquest carburants fan que estigui inclòs a les polítiques de suport a la renovació del parc automobilístic amb vehicles eficients i de baixes emissions com als plans d’ajudes públiques PIVE i PIMA Aire.

FinConsum, l’entitat de crèdit al consum que més va créixer al 2013

FinConsum és la companyia filial de CaixaBank especialitzada en productes de finançament al consum. L’entitat a finançat les compres i projectes de més de 3.500.000 de persones i col·labora financerament amb més de 10.000 comerços i concessionaris.

Al 2013 va ser l’entitat de crèdit al consum que més va créixer en nombre de contractes i nous negocis, concedint 1.000.000 d’operacions de crèdit segons dades publicades per ASNEF.

Switch to mobile version