Autor Política
25 Juny 2014 a 15:30

“El jovent de Sant Cugat és partidari de les polítiques de CiU”, segons en Pol Moragas

El nou president de les JNC presenta avui el Comitè Executiu i full de ruta

Pol Moragas

Pol Moragas // Imatge web JNC Sant Cugat

 

Va ser escollit fa dues setmanes com a nou president local de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) de Sant Cugat, és en Pol Moragas. Haurà de pilotar les joventuts del partit que lidera el govern de la ciutat en aquest darrer any apassionant de govern municipal però també en un any on poden passar moltes altres coses. Que la gent jove assumeixi reptes polítics està molt bé, són els futurs governants del país segurament. Avui dimecres reunirà l’assemblea de la JNC per presentar el nou Comitè Executiu i la proposta de “full de ruta” pels propers mesos.

El procés d’elecció de dirigent a la JNC és per primàries, ens explica com ha estat “sempre es fa per procés de primàries, tothom que fa més de 6 mesos que milita a l’organització té dret a presentar-se, i es van presentar dos companys i jo, en Borja Arriaga, que es va retirar una setmana abans de l’assemblea i el Marc Vidiella, que ho va fer just abans de l’assemblea, de totes formes es vota igualment de forma secreta i va sortir la meva candidatura de forma unànime“. En Pol ens explica que per presentar-se és tant fàcil com expressar la teva voluntat de fer-ho als òrgans de direcció nacional, no cal ni avals.

Li preguntem pel nou projecte que dirigirà ell com a nou president, “avui presentaré el nou comitè executiu, una direcció renovada, amb gent que fins ara no participava massa i que serà el nucli dur de presa de decisions. A banda d’aquest però l’assemblea es seguirà reunint de forma ordinària“, ens manifesta que “les JNC és una organització que ha d’esdevenir la veu del jovent santcugatenc, no estaven organitzats el millor possible, cal que ho fem perquè la major part del jovent es partidari de les polítiques de CiU i, per tant, de nosaltres i creiem que podem esdevenir la veu de les propostes que el jovent vulgui traslladar. Hi ha un altre tipus de jovent que son els que son i que fan el soroll que fan, que en fan més“.

És obvi que parla del jovent de l’esquerra independentista, amb qui han tingut alguna topada darrerament en certs àmbits, “són l’altra moviment polític organitzat de la ciutat i tenen el pes polític que ells diuen que tenen però he demanat que no perdem el temps amb ells, la centralitat del seu debat està totalment desfasada amb uns objectius que no puc entendre quins són, recórrer al vandalisme, insultar, increpar tant a la vida privada com pública ho trobo fora de lloc i no perdré ni un segon amb ells, simplement direm les coses on s’hagin de dir i debatrem allà on s’hagi de fer, tot el que es pugui fer amb consens ho farem“.

Li preguntem per les polítiques concretes per les que han de vetllar en aquest darrer any de mandat i per quins son els seus reptes a nivell local, “el primer q hem de fer és veure que s’ha fet del programa i el que s’ha d’executar, l’àmbit de joventut és transversal, l’ocupació, educació, economia. I hem de canalitzar les propostes de la joventut al govern i al grup municipal“, també li preguntem pel no nat Consell Local de Joventut, “un cop més interessadament, allà varem portar propostes i les vam consensuar i ells – pels representants de l’Aplec Jove – estaven d’acord amb tot el redactat del document però tenien més interès en destacar, és mentida que haguem tingut relació amb l’Ajuntament i la relació amb el Consell Nacional de la Joventut la vaig fer jo mateix a petició del local i va ser només perquè vinguessin a explicar-nos com funcionaven, és un tema que s’ha de tornar a parlar amb les entitats que vulguin continuar“. Nou lideratge pels joves del partit de govern.

Switch to mobile version