Autor Economia
14 Juny 2014 a 13:00

BBVA i FCRI signen un conveni per fomentar la innovació i projectes R+D

Es dirigeix a empreses amb gran interès per  la innovació

El director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Queralt –esquerra-, i el president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) –dreta-, Antoni Esteve, signants del conveni. // Imatge cedida per BBVA

El director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Queralt –esquerra-, i el president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) –dreta-, Antoni Esteve, signants del conveni. // Imatge cedida per BBVA

El director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Queralt, i el president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), Antoni Esteve, han signat un acord a Barcelona per col·laborar i posar en marxa el Programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi.

La intenció d’aquest conveni es traslladar a les empreses el coneixement del sistema de recerca i innovació català i fomentar projectes d’R+D entre equips mixtos d’indústria i grups de recerca. Es dirigeix bàsicament a empreses amb gran interès per  la innovació que no tenen prou dimensió com per comptar amb un departament d’R+D.

En el programa podran participar empreses clients del BBVA que tinguin determinades necessitats d’innovació. La l’FCRi serà l’encarregada d’identificar correctament aquestes necessitats i connectar aquestes empreses amb els investigadors de les universitats i centres de recerca que treballin en solucions tecnològiques corresponents a les seves necessitats.

L’FCRi

Aquesta Fundació, gestiona i agilitza la relació entre sistema de recerca i teixit productiu mitjançant el seu Programa Matching Ciència-Empresa, nascut al juliol de l’any passat.

Aquesta iniciativa, dins la qual s’emmarca el programa BBVA-FCRi, busca alinear reptes d’innovació d’empreses industrials i tecnològiques amb els tecnòlegs, científics i emprenedors que disposin de les millors capacitats per resoldre’ls. Alhora, el programa busca captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que poden resoldre necessitats específiques.

Switch to mobile version