Autor Ensenyament
18 Juny 2014 a 12:00

Balanç de la gestió educativa del curs 2013-14 al Vallès Occidental

S’han atorgat 5.903 beques de menjador

Visita a l'Escola de Sentmenat

Visita a l’Escola de Sentmenat // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El conseller comarcal d’Educació, Joan Carles Paredes i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Lluís Baulenas, acompanyats per l’alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé i la regidora d’Educació del municipi, Marta Garcia, han fet balanç a l’Escola Can Sorts de Sentmenat de la gestió del transport escolar i les beques de menjador al Vallès Occidental durant el curs 2013-2014.

Durant el curs s’han atorgat 5.903 ajuts de menjador. Es disposava d’un pressupost de 3.123.882 euros que es va augmentar 365.000 euros per part del Departament. En total s’ha comptat amb un pressupost de 3.489.817 euros.

El curs vinent es veuran els efectes del canvi criteri per donar ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics per al curs escolar 2014-2015. Aquest canvi intenta adaptar-se als problemes socials actuals.

El director dels Serveis Territorials d’Educació, Lluís Baulenas, ha explicat que “una de les novetats per al curs vinent és l’establiment de les bases comunes per a tota Catalunya i l’altra és que hi haurà beques al 100% del cost del menjador ja que s’ha detectat que hi havia famílies que havien de renunciar a la beca perquè no podien pagar-ne el 50% restant, que moltes vegades acabaven assumint els ajuntaments. Hem fet un treball amb les escoles per detectar aquestes famílies”, ha assegurat.

125 rutes de transport escolar per tota la comarca

Durant aquest curs un total de 2.252 alumnes han utilitzat el transport obligatori i no obligatori gestionat pel Consell Comarcal. En total s’han establert 125 rutes que han arribat a 41 centres educatius. El cost del servei ha estat de 4.946.162,80 euros.

Switch to mobile version