Autor Política
30 Juny 2014 a 17:00

6 Claus i La Floresta Indignada apropen posicions per rehabilitar les cases okupades

L’Ajuntament continua immòbil

Els porcs senglars van ser l'anècdota de l'encontre entre 6 Claus i La Floresta Indignada Actua

Els porcs senglars van ser l’anècdota de l’encontre entre 6 Claus i La Floresta Indignada Actua // Imatge extreta del Facebook de 6 Claus

El moviment 6 Claus que des de fa dues setmanes okupa sis cases a La Floresta per pressionar al govern municipal a instaurar de forma més eficaç la masoveria urbana a Sant Cugat es va reunir ahir en assemblea amb La Floresta Indiganada Actua, moviment sorgit arrel del 15M. Aquest primer encontre formal entre aquests dos moviments florestans ha estat “molt fructífer i encoratjador” tal com explica 6 Claus a través del seu compte de Facebook.

El punt central de la trobada ha estat la creació de la Comissió de Rehabilitació i Infraestructures del Suport Arquitectònic i exteriors, la primera reunió de la qual és avui mateix. Aquesta Comissió, com el seu propi nom indica, s’encarrega d’habilitar les cases i l’entorn perquè estiguin preparades per ser habitades. L’únic punt del dia de la primera reunió d’aquesta comissió és justament la creació d’un Pla d’obres i d’habitabilitat de les cases i el seu entorn. L’assemblea és oberta a tothom. A més, a aquesta primera reunió s’han creat diferents grups de treball, entre els quals destaca un de comunicació.

L’Ajuntament no respon

Més enllà de la roda de premsa que va fer l’equip de govern fa gairebé dues setmanes, l’Ajuntament no ha tornat a dir res respecte l’okupació de les sis cases de la seva propietat a La Floresta. Amb la reivindicació eclipsada per la Festa Major, cap representat ha tornat a dir res del pla de lloguer social que es va anunciar a aquella roda de premsa.

Malgrat assegurar que les cases estan en mal estat, tampoc hi ha hagut cap acció concreta perquè els okupes les abandonin. Si bé, anteriorment sols havien fet la recomanació i van assegurar que es continuaria treballant com si res no passés.

L’aparent immobilisme de l’Ajuntament pot portar a una situació complexa ja que, si 6 Claus continua adaptant l’espai, quan es vulgui implantar el pla de lloguer social, es trobarà un espai ja habilitat. A més, si el projecte municipal amb Sostre Cívic continua, en un moment o un altre s’haurà de forçar els okupes a abandonar les cases, provocant així un enfrontament més directe entre els defensors d’un pla de masoveria urbana i els defensors d’un pla de lloguer social per a les cases.

La resta de partits, però, no es mostren tan immòbils com l’Ajuntament. Tal com explicarem a aquest mateix mitjà, 6 Claus va presentar el seu projecte de masoveria urbana a totes aquelles agrupacions polítiques municipals que desitgessin acudir a la presentació del Pla de viabilitat del projecte 6 Claus. A aquesta reunió hi van acudir PSC, CUP, ICV, Podem i UASC.

Què passa amb la masoveria urbana?

Com aquest mitjà també ha explicat en diferents ocasions, la masoveria urbana a Sant Cugat ha resultat ser un fracàs amb quatre propietaris disposats a cedir els seus habitatges per a la masoveria però, que, segons l’Ajuntament, es van fer enrere. D’altra banda, prop de 80 persones estan interessades en ser masoveres, és a dir, fer-se càrrec de l’habitatge sense pagar lloguer i a canvi de la seva adaptació i cura.

Aquesta situació, que és una de les bases per a l’okupació de les sis cases de La Floresta, no ha canviat. De fet, actualment a Sant Cugat allò que més s’assembla a la masoveria urbana és justament l’okupació de 6 Claus ja que es pretén adaptar l’espai per habitar-lo. A més, volen deixar un dels habitatges lliure perquè la gent del barri hi puga realitzar activitats.

Switch to mobile version