Autor Política
23 Maig 2014 a 13:00

Un presumpte cas de frau en documentació pública arriba a Fiscalia

La informació es fa pública durant l’audiència de l’EMD

El vocal Jordi Ortolà en primer terme

Audiència Pública Valldoreix // Foto: Xavier Boix

Explicàvem en una notícia anterior que l’audiència pública de l’EMD de Valldoreix d’ahir va donar per molt. Va donar per tant que també ens varem assabentar que una presumpte denúncia falsa ha acabat arribant a Fiscalia. Ho va explicar a la sala de plens qui va ser vocal de l’EMD en l’anterior mandat Pau Alonso. En la seva intervenció va demanar explicacions a l’equip de govern sobre les possibles irregularitats administratives que haurien ocorregut donat que en el mes de febrer va arribar una denúncia a mans del vocal de comerç d’aquesta administració, en Jordi Ortolà, que la portà en mà a l’Ajuntament de Sant Cugat, al servei de salut pública. La resposta del President Josep Puig va ser que arran d’aquest fet s’havia iniciat un expedient informatiu i s’havia posat en coneixement de la Fiscalia que, per aquest motiu havia iniciat una investigació.

Els fets

El mes de gener, segons hem pogut confirmar veient la documentació de l’establiment víctima d’aquest greu fet, el Casalet, algú va duplicar una denúncia registrada a l’EMD de Valldoreix. Per tant, existeixen dos documents amb el mateix número de registre. En un, signat per una persona física, es denunciava un problema relacionat amb uns contenidors. En l’altre, que és el que afecta a aquest cas, es denunciava unes irregularitats a la cuina d’aquest bar – restaurant de titularitat pública que gestionen una família molt coneguda per la gent de Valldoreix. Doncs bé, sembla que aquest segon document va arribar a mans del vocal de comerç que el va portar al servei de salut pública de Sant Cugat, que és qui té les competències. La cap de servei va iniciar els tràmits per fer la inspecció del local i, també, es va posar en contacte amb la persona que signava la denúncia.

En la inspecció al local van sortir qüestions menors, com sol passar en qualsevol inspecció a locals de restauració, però la sorpresa va sorgir quan, al contactar amb la signant de la denúncia, aquesta va afirmar que no sabia de què li parlaven i no coneixia el bar. Immediatament es va posar el fet en coneixement dels serveis jurídics de l’ajuntament i aquests de l’alcaldia, que va informar a la presidència de l’EMD. Tot aquest procés de l’ajuntament està documentat. A partir d’aquí és quan l’EMD de Valldoreix obre un expedient intern i fa una denúncia per falsedat documental a Fiscalia.

En l’audiència d’ahir el President de l’EMD va assegurar que, en virtut del que acabi passant, “es depuraran responsabilitats“. L’advocadessa de la víctima dels fets, la propietària del Casalet, va qüestionar si el circuit administratiu de l’EMD havia funcionat correctament. En tot cas, l’afer està en mans de la justícia i els Mossos ja han interrogat als vocals de l’EMD i al personal que ha pogut intervenir en aquest cas. En el ple posterior a l’audiència tant la vocal de la Candidatura de Progrés i Catalanista, Carme Babiloni, com el del Partit Popular, Josep Mª Canals, s’han preguntat el perquè ha pogut passar un fet tant greu a l’EMD.

Xavier Boix – @lamaesquerra

Switch to mobile version