Autor Política
17 Maig 2014 a 11:45

Ramon Tremosa: “El referèndum català és l’oportunitat de la democràcia espanyola d’entrar al segle XXI”

Acte central de CiU al Vallès Occidental

Ramon Tremosa

Ramon Tremosa // Foto: Joan Murcia

L’acte central de Convergència i Unió al Valles Occidental va tenir com a protagonista al candidat de CiU a les Europees Ramon Tremosa, qui davant d’unes 500 persones entre les que s’hi trobaven Oriol Pujol i Lluís Recoder, i acompanyat per Carles Rossinyol, Marcel Sayol i Francesc Gambús, va criticar al govern espanyol per no actuar de la mateixa manera davant el procés del referèndum català que el govern anglès ho fa amb Escòcia  i va apel·lar a formar part d’una Unió europea cada vegada més forta.

En aquest sentit, Tremosa va deixar frases com “Espanya, per ella mateixa és incapaç de reformar-se” o “Volem fer un país normal, un país eficient, un país que funcioni” tot criticant el funcionament d’Espanya, i va afegir “hem d’enviar un missatge molt clar a Europa. Volem ser d’Europa no només pel tema del procés, sinó per les millors polítiques públiques que milloraran la vida de les persones“. Ramon Tremosa va apel·lar a la força de la Unió Europea, en el sentit que actualment “no tenim una unió energètica europea i a l’estat espanyol la factura elèctrica és de les més cares d’Europa, quan abans era de les més barates” i afegia “No tenir unió fiscal europea fa que l’estat espanyol tingui el frau fiscal més alt” i en el mateix sentit d’unió apuntava que “la unió bancària permetria no veure perillar els estalvis als ciutadans“.

Tremosa també va fer referència a l’actualitat política marcada pel debat d’aquests dies, on el “debat espanyol va ser agre i amb retrets  i on no es va parlar ni de Catalunya ni Europa” mentre que el debat europeu “va ser dinàmic, viu i molt intens“. El candidat de CiU va comentar el ressò que la premsa internacional s’havia fet del debatespanyol  així com del masclisme d’Arias Canyete.

Per Ramon Tremosa “El referèndum català és l’oportunitat de la democràcia espanyola d’entrar al segle XXI“.

Per acabar el seu discurs, Tremosa va convidar a la votació, “us convido a votar en massa el 25 de maig perquè ens hi va el nostre futur“.

Per la seva part, Marcel Sayol va demanar confiança per CiU, “us demano la vostra confiança perquè tenim un programa potent i un candidat potent” i afegia “el 25 de maig quan voteu CiU, estareu votant Europa i Catalunya“.

En la seva intervenció, Francesc Gambús va comentar que Mas “encarna la institucionalització del procés català del dret a decidir” i finalitzava dient que “el que necessita el president Mas i Convergència el 25 de maig no és només una gran participació sinó una gran victòria de CiU“.

Rossinyol va afirmar amb contundència que “Ara tenim la possibilitat, davant de la cruïlla que ens trobem per poder celebrar la consulta, de ser responsables del nostre futur”.

Switch to mobile version