Autor Economia
25 Maig 2014 a 11:00

Les empreses catalanes analitzen oportunitats d’inversió al mercat algerià

Sessió prospectiva a la Cambra de Terrassa

Sessió informativa d'Algèria

Sessió informativa d’Algèria // Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

Un total de 25 empresaris i directius han participat en la sessió informativa a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa sobre les oportunitats de negoci i inversió a Algèria. Amb el títol d’Algèria, una crida a la inversió privada, l’acte ha estat orientat a l’anàlisi dels avantatges i oportunitats empresarials que ofereix aquest país, ric en recursos naturals i considerat el segon major exportador de gas a nivell mundial.

La sessió ha anat a càrrec de les consultores analistes de mercat de la Cambra de Comerç de Terrassa a Algèria, Malika Zedjaoui i Carme Miró, i el Relationship Director Financial Institutions de la Divisió d’Internacional de Banc Sabadell, Jordi Torrents, que ha parlat sobre els aspectes financers de la venda a Algèria i sobre la gestió del risc. Per la seva part, l’Export Manager de l’empresa Gual Steel SL, Khaoula Loukili, ha presentat l’experiència de l’empresa al mercat algerià. La sessió ha estat moderada per la responsable de Comerç Internacional de la Cambra de Terrassa, Iolanda Pujol.

Amb un mercat de 39 milions d’habitants que va experimentar un creixement del 2,6% durant el 2013, Algèria compta amb una economia estable, però amb un teixit productiu gairebé inexistent que genera una alta demanda de l’exterior. El país té una sòlida posició financera externa amb un baix ràtio de deute extern i amb significatives reserves de divises. No obstant això, el FMI aconsella reduir la despesa pública i aplicar reformes estructurals per millorar la productivitat, diversificar les exportacions i reduir el consum intern. L’estat té un gran pes dins de l’economia algeriana i, per tant, gran part de les necessitats es cobreix mitjançant licitacions públiques. El pla quinquennal 2010-2014 ha donat prioritat al suport a la inversió i la promoció de l’economia nacional per potenciar el desenvolupament estable del país, més enllà de la dependència dels sector dels hidrocarburs.

Un dels sectors amb més oportunitats de negoci és el del automòbil i vehicles de transport, donada la manca de producció local; de material per a la construcció d’habitatges per donar resposta al pla de construcció d’un milió d’habitatges al país, així com en el sector agrícola, que demanda una modernització dels béns d’equip per promoure l’exportació dels seus productes.

Khaoula Loukili ha presentat l’experiència de 5 anys de Gual Steel SL en el mercat algerià. L’empresa ha basat la seva estratègia de penetració al mercat algerià analitzant i investigant des de l’inici el mercat, la prospecció de clients via Internet, entre d’altres instruments, un continu seguiment dels contactes i l’adaptació de les eines de comunicació a l’idioma de la regió de destí, com per exemple la traducció de la pàgina web a l’àrab. Loukili, que ha valorat l’experiència de l’empresa en el mercat algerià com de “totalment positiva i molt favorable a nivell comercial i, sobretot, humà”, ha remarcat que cal tenir en compte que a nivell administratiu els processos burocràtics són lents i llargs.

Switch to mobile version