Autor Ensenyament
14 Maig 2014 a 12:00

La CGT abandona les negociacions del model de plantilles de la UAB

Acusen el vicerector de reunir-se amb els sindicats per passar el tràmit legal

El rectorat de la UAB durant l'okupació d'estudiants i personals el curs passat

El rectorat de la UAB durant l’okupació d’estudiants i personals el curs passat // Foto: Jordi Pascual

La CGT ha abandonat la Mesa de Negociació entre sindicats i Equip de Govern de la UAB que es va reiniciar el 30 d’Abril. El sindicat considera que el vicerector Juan Jesús Donaire va convocar la negociació per passar el tràmit legal de la negociació sindical, el que consideren “una nova falta de respecte al PDI de la UAB en el seu conjunt”.

El Model de Definició de les Plantilles ja s’està aplicant gràcies a acords amb Directores i Directors de Departaments i hi ha el compromís de repartir els recursos de professorat per al proper curs. Si bé, tal com expliquen des de la CGT, a la Comissió de Personal Acadèmic del 29 d’Abril estava en l’ordre del dia l’aprovació del Model mostrant “l’absoluta falta d’interès per negociar res”.

No és la primera vegada que la CGT abandona la Mesa de Negociació. Ja ho va fer quan es va tractar el Model de Dedicació Acadèmica. El sindicat considera que el Model justifica la reducció de la docència en titulacions públiques per criteris purament economicistes i reiterant beneficis per càrrecs de gestió d’alt nivell.

D’aquesta manera, la CGT anuncia que emprendrà les accions perquè no s’apliqui el “Model de Dedicació Acadèmica” i el “Model de Definició de les Plantilles” per tal que “no tinguin les previsibles i nefastes conseqüències per al professorat de la nostra universitat”. Consideren que el Model segueix els cànons ultraliberals de l’Equip de Govern del rector Ferran Sancho i estan en sintonia amb els governs conservadors i ultraliberals de Catalunya, Espanya i Europa.

Més temps de docència, menys de preparació

La secció sindical de la CGT a la UAB considera que aquest Model rebaixa el valor del treball de docència del PDI, eliminant temps de preparació de classes. “Amb això, l’aplicació del “Decret Wert” (basat en la reducció per investigació) no reporta tots els beneficis que correspondrien a qui te la màxima reducció (per Sexennis), i a la resta del PDI se li sobrecarrega amb molta més docència real de la que venia impartint”.

L’objectiu ocult de Donaire és, segons el sindicat, que una part important de la plantilla de PDI incrementi el nombre d’hores presencials que ha de fer. És per això que el sindicat no avala la “Comissió de Seguiment del MDA”, que han pactat els sindicats CCOO, CSIF i UGT, ja que no te sentit acceptar un Model netament perjudicial per al PDI.

Irregularitats en la negociació

El sindicat també acusa el rectorat de grans irregularitats en la Mesa de Negociació. Asseguren que no es proporciona documentació sobre els temes de l’ordre del dia quan es convoca. Tampoc s’han lliurat ni aprovat les Actes de les últimes reunions.

Switch to mobile version