Autor Política
31 Maig 2014 a 21:26

Ignasi Bea: “Cada dia em trobo un santcugatenc que em diu que ha de marxar del seu poble”

Comença la 3a Festa per la Unitat Popular amb un gran èxit de públic

 

Oscar Murciano, CGT HP

Oscar Murciano, CGT HP // Foto: Xavier Boix

Amb una hora de retard per la pluja caiguda per la tarda però amb un pacte amb Sant Pere per poder-la fer igualment, la CUP Sant Cugat va tirar endavant ahir a la nit la primera jornada de la 3a Festa per la Unitat Popular a la Plaça del Rei. Ahir tocava botifarrada amb seques, acte polític i concert amb ASPENCAT i EBRI KNIGHT.

El menjar no el vàrem provar però feia molt bona pinta i pels qui hi eren sopant sembla que va tenir força èxit. Pel que fa a l’acte polític cal dir que sempre és un encert posar-lo abans d’un concert però la gent pot decidir quedar-s’hi o no i els “mitineros” van trobar-se amb la Plaça ben plena. A l’escenari, la diputada Isabel Vallet, el regidor Ignasi Bea i tot un símbol pels “cuperos/es” santcugatencs, l’Oscar Murciano, representant a la CGT de Hewlett Packard, en lluita des de fa més de 3 anys contra un continu degoteig d’acomiadaments.

Justament va ser ell qui va obrir el torn d’intervencions agraint estar en aquest acte, la feina feta per l’organització per la lluita en aquesta i altres empreses de la ciutat i recordant al públic “la importància d’organitzar-se al teu lloc de treball malgrat aquest sigui precari“. El sindicalista va aprofitar la seva intervenció va alertar a qui havia anat a l’acte a estar atents a la contínua precarització dels llocs de treball i als atacs a l’organització dels moviments socials, el darrer exemple dels quals era el “perpetrat contra Can Vies“.

Isabel Vallet, diputada de la CUP

Isabel Vallet, diputada de la CUP // @cupsantcugat

La segona en intervenir va ser la diputada nascuda a Alzira, Isabel Vallet. En la seva intervenció va ressaltar la defensa del triple sí, la campanya que està fent aquesta organització política en motiu de la consulta del 9N. Un triple sí, va dir la diputada “a la independència, al referèndum i als Països Catalans“. I és que per l’esquerra independentista “no es tracta de canviar banderes sinó de decidir-ho tot, perquè les burgesies són igual a tot arreu dels Països Catalans, al País Valencià, a Balears i al Principat. No volem Barcelona World com no volíem Terra Mítica“. També va fer referència la diputada de la CUP a que cal trencar “amb el capitalisme, la troika, la Unió Europea, el FMI, la OCDE, el BM, el patriarcat, incorporant la reivindicació feminista contra la imposició de la contrareforma de l’avortament” i va acabar al·ludint al poeta Joan Fuster quan va dir allò de que “o fem política nosaltres o ens la faran“.

Però sense cap dubte la intervenció més dura de la nit va ser la del regidor de Sant Cugat Ignasi Bea. Després de recorda i reconèixer les lluites de la gent de Panrico i d’HP, demanant que “no es facin acomiadaments de personal mentre una empresa tingui beneficis” i, fent un homenatge a Jaume Sastre, en vaga de fam per l’ensenyament públic i la defensa del català a les Illes i a la gent de Can Vies, com a referent dels moviments socials i cultural, amb un “no passaran“, parlà d’allò de “reformar el capitalisme i de que ningú ha pagat pel que va fer, no ha passat el que havia de passar, ha estat la coartada perfecte per retallar els drets socials“.

Ignasi Bea

Ignasi Bea // Foto: Xavier Boix

Sobre Sant Cugat, va dir, “aquesta Smart City, una smart city no expulsa els joves, jo em trobo un santcugatenc cada dia que em diu haig de marxar, no ens poden fer fora de la nostra ciutat, una smart city no pot deixar penjats els seus treballadors – va explicar la moció rebutjada per l’equip de govern de suport als treballadors d’HP i el conveni signat per l’Ajuntament i la direcció de la mateixa empresa als 5 dies per esponsoritzar el Teatre Auditori – . Por un grapat de dòlars venen a la classe treballadora aquests jugadors de golf que ens governen“. Tot seguit va parlar de la situació de les entitats a la nostra ciutat i de que “es diu que tenim un ric teixit però quan volen fer una activitat al carrer han d’omplir tants papers q sembla q hagin de fer una tesi doctoral“. I va acabar de parlar de la ciutat qualificant-la de “una ciutat dormitori on els veïns es queixen dels xiulets del camp de futbol i es ven les empreses públiques rendibles, com TABASA. Estan molt cofois amb el pressupost perquè som solvents però els diem que si tenim 4.000 aturats, 900 famílies que han d’anar a Càritas i un 15% no poden pagar rebuts, no serveix de res que l’ajuntament estigui sanejat“.

Per finalitzar, va posar en valor la tasca que duen a terme al consistori “hem dut a l’ajuntament qüestions que ningú havia portat, no ens assimilaran perquè no som companys de feina som representants de les classes populars que son majoria“. I sobre el 9N va expressar que “hi ha 2 prioritats, emfatitzar la mobilització popular, garant que no ens trairan, que es el que fan les elits, i la sobirania, que no és posar ni fronteres ni banderes, és autogovernar-nos, decidir, els elements polítics, socials, econòmics, en el nou estat en funció dels interessos de la col·lectivitat i no dels 4 de sempre“.

Al finalitzar l’acte polític va començar el concert de ASPENCAT i EBRI KNIGHT amb una plaça plena de gom a gom. Encara podeu seguir avui els actes que queden per fer a #FUPStc

Switch to mobile version