Autor Política
23 Maig 2014 a 11:00

Felip Puig assegura que la zona comercial a Cerdanyola ocuparà la meitat de la superfície prevista

Espera trobar un equilibri amb els botiguers de la zona

Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació // Foto: Joan Murcia

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, va participar ahir en un sopar col·loqui a Cerdanyola per tractar els temes d’actualitat empresarial vallesans. Va concretar que la zona comercial que es construirà a cavall entre Cerdanyola i Sant Cugat reduirà a la meitat la seva superfície i es farà complementària a l’activitat comercial de la ciutat.

El conseller va remarcar la coneixença que té sobre la inquietud que provoca en el sector de botiguers i comerços l’establiment d’aquesta nova zona comercial i ha comentat que amb la reducció a la meitat dels 200.000 metres quadrats previstos es buscarà i es trobarà “un equilibri segur des d’una perspectiva de desenvolupament estratègic, de generació d’inversió i desenvolupament de les activitats perquè el nostre model comercial segueixi sent un model d’èxit”.

Ha recalcat que Cerdanyola “ha tingut sempre una vocació força important des d’una perspectiva industrial, com a cruïlla de comunicacions transcendents pel país i desenvolupament logístic”, fet que va suposar la instal·lació del Sincrotró de l’Alba. Puig, ha assenyalat que “ara tenim també una gran oportunitat per desenvolupar aquests grans centres direccionals que tenim al país i que tenen una vocació clara en el desenvolupament d’activitats econòmiques, i desenvolupament residencial però amb un recorregut més lleuger i més tranquil perquè la construcció no serà un dels sectors que es recuperi amb rapidesa”.

El conseller també va assenyalar que actualment “per primera vegada en 6 o 7 anys comencem a copsar una recuperació econòmica sòlida, bastant generalitzada però no arriba encara a tothom. Encara hem d’extremar més aquesta voluntat per lluitar contra l’atur i al mateix temps dir que el cicle està canviant. Actualment estem per sota dels 600.000 aturats registrats, quan fa pocs mesos estàvem més propers als 700.000 que als 600.000”. Es va mostrar optimista de cara a la recuperació econòmica a Catalunya gràcies a les exportacions, l’ocupació neta, el turisme estranger, la indústria i la diversificació de l’economia. Així, “ara estem en condicions, si aconseguim els instruments per fer-ho més viable, de consolidar una recuperació econòmica que esperem que sigui més ràpida, més sòlida, més generalitzada i que pugui portar sobretot una recuperació de la confiança a les nostres pròpies forces”.

“Fernández Díaz faria bé en dedicar-se a fer de Ministre d’Interior”

També va fer referència als comentaris que va fer Fernández Díaz, ministre d’Interior, en referència a la gestió del cos de Mossos d’Esquadra. Com a ex-conseller d’Interior, Puig va defensar la tasca que fan els agents i va comentar que “Fernández Díaz últimament el sento parlar més com a dirigent del PP amb una visió errònia de la realitat de Catalunya i faria bé de dedicar-se a fer de Ministre d’Interior que tothom ho necessita i que no faci tanta política de partit perquè crec que l’únic que està provocant és fabricar més independentistes a Catalunya”.

Eleccions al Parlament Europeu

En relació a les eleccions europees d’aquest diumenge, Felip Puig va dir que serviran per a la “reafirmació del lideratge del President Mas en el procés democràtic i al mateix temps una revàlida en la bona gestió econòmica que està fent Catalunya, amb velocitats diferents a la resta d’Espanya. S’està lluitant més eficaçment contra l’atur amb generació d’ocupació i una recuperació de confiança a nivell internacional i per tant s’ha preparat bé el país per aquesta nova etapa que espero que sigui més tranquil·litzadora i més esperançadora per tothom”.

Switch to mobile version