Autor Societat
18 Maig 2014 a 11:00

Endesa renova tecnològicament un centenar de centres de transformació al Vallès Occidental

S’han substituït les bateries dels interruptors telecomandats

Canvi de les bateries

Canvi de les bateries // Imatge cedida per Endesa

Endesa ha completat els treballs de renovació tecnològica i manteniment preventiu en 100 centres de transformació, gairebé un 21% del total d’aquestes instal·lacions a la comarca. L’objectiu és garantir el funcionament d’uns elements imprescindibles per a assegurar la continuïtat del subministrament elèctric a 200.173 clients.

L’operació ha consistit en canviar les bateries dels interruptors que permeten actuar sobre la instal·lació de manera remota. Aquests elements permeten accionar a distància, des del Centre de Control de Barcelona, els dispositius de maniobra i eviten la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. S’instal·len en punts elèctricament estratègics on convergeixen diferents xarxes, donant la possibilitat de restablir el subministrament per línies diferents a l’habitual de manera gairebé immediata.

Els centres de transformació on s’han renovat les bateries estan instal·lats als municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau – Solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell i Viladecavalls.

Aquesta mesura permet actuar amb més celeritat i garantir així la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric al Vallès Occidental. Es tracta d’una actuació periòdica programada dins del pla anual amb el qual Endesa assegura, a partir d’aquestes instal·lacions, la qualitat del servei al territori.

Switch to mobile version