Autor Cultura
19 Maig 2014 a 15:30

El Saló del Còmic de Barcelona es consolida amb 106.000 visitants

La temàtica de la guerra ha estat un èxit

[wzslider]

Fotografies: Cristina Nocete i Juan Diego Galán

@daniel_arus

La 32ena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona va tancar ahir les portes amb una bona valoració d’assistència, ja que durant els quatre dies que ha durat el certamen, ha comptat amb 106.000 visitants, la mateixa xifra que l’edició anterior, però lluny de les 115.000 assistents a l’última edició del Saló del Manga.

El director del Saló, Carles Santamaria va fer una valoració positiva de les dades d’assistència i més tenint en compte que “vam haver de competir amb el futbol dissabte a la tarda”. A més va comentar que “estem molt satisfets de la participació del públic en les activitats en una edició que ha batut rècords d’espai”. Respecte a la gran repercussió que ha tingut la completa i espectacular exposició Còmics en guerrera, va senyalar que “continuarem treballant en una programació variada que deixi contens als aficionats i al públic en general”. Els visitants es van poder recrear amb la mostra de més de mig miler d’originals de còmics i il·lustracions d’autors de diferents nacionalitats. Però a part de les vinyetes, els assistents van quedar meravellats per l’espectacular ambientació i fascinant posada en escena que ocupava tot el palau número 1, on destacava l’imponent carro de combat M41 Walker Bulldog.

Com es tradició en la cita comiquera més important del país, i unes de les més rellevants del món, juntament amb el Festival d’Angouleme i la Comic-Con de San Diego, els aficionats han pogut aconseguir les signatures i dedicatòries dels seus autors de còmic preferits, tan nacionals i estrangers. De la llarga llista de convidats que ha comptat la present edició cal destacar autors de renom internacional com Brian Azzarello, Eduardo Risso, Pia Guerra, Mike Carey o Joe Sacco, entre altres. També van firmar autors espanyols com Miguelanxo Prado, Paco Roca, Álvaro Ortiz o David Rubín, Miguel Gallardo. A part de firmar, molts d’ells han participat en diferents tallers, conferències i taules rodones, on han mostrat les seves capacitats creatives.

Un manga conquereix el Saló del Còmic

Per altra banda, un dels punts centrals del certamen és l’entrega dels Premis del Saló, on ha destacat uns dels autors espanyols més rellevants de les últimes dècades, Miguel Gallardo, que va ser reconegut per la seva carrera professional amb el Gran Premi del Saló. La millor obra d’autor estranger va ser per El Libro de los Insectos Humanos d’Osamu Tezuka, conegut com el “Déu del manga”. Només figures tan importants en el món del manga com Naoki Urasawa o Jiro Taniguchi han aconseguit aquest guardó tan valorat. Per la seva banda, la millor Obra d’Autor Espanyol va ser pel Los Surcos del azar de Paco Roca. D’aquesta manera, l’autor valencià ha aconseguit guanyar per tercer cop aquest reconeixement, que ja va tenir amb obres com Arrugas i El invierno del dibujante. I d’un dibuixant amb una llarga i exitosa trajectòria a l’autor revelació espanyol que va ser per Clara Soriano per Colmado Sánchez. D’altra banda, Papel estrujado, de Nadar, va obtenir el premi a la millor obra per votació popular, i Arròs Negre al Millor Fanzine espanyol.

Per la seva banda, FICOMIC ja està treballant en el XX Saló del Manga de Barcelona que se celebrarà del dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014 en Fira Barcelona Montjuïc.

Switch to mobile version