Autor Entitats
25 Maig 2014 a 19:30

El Mussol intercanvia plantes a La Floresta

Desenes de persones participen a l’activitat

Intercanvi de plantes a La Floresta

Intercanvi de plantes a La Floresta // Jordi Pascual

Grups de persones s’han apropat durant el matí del 25 de maig a la plaça de l’Estació de La Floresta. Malgrat l’ambient electoral de les darreres setmanes, l’únic cartell visible ha anunciat una cosa ben diferent, “Fira d’intercanvi de plantes”. D’aquesta manera, tots els assistents han pogut desconnectar del bombardeig polític de la campanya electoral i les eleccions europees per realitzar una activitat ben senzilla: deixar plantes per emportar-se’n altres.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’associació El Mussol per a la protecció del paisatge. Una entitat que defensa el respecte a la natura i les diferències en la distribució urbanística de Sant Cugat i de La Floresta. A la pràctica reivindica el potencial natural florestà en una situació privilegiada al bell mig del parc natural de Collserola.

intercanvi de plantes la floresta 1Durant tot el matí veïns del barri s’han apropat a la plaça amb les plantes que volien intercanviar. Però, com a fira, també hi ha hagut altres activitats per entretenir i donar a conèixer El Mussol. D’una banda, l’intercanvi no s’ha limitat a plantes, sinó, també a llavors, planters, esqueixos i bulbs així com llibres i revistes d’horticultura i jardineria.

També hi ha hagut petits tallers destinats a donar a conèixer com construir un hotel per a insectes així com facilitar la proliferació de jardins i horts ecològics amb consells per al seu manteniment. Allò més destacat, però, ha estat l’activitat central. L’intercanvi de plantes ha donat un verd especial a la plaça de l’Estació.

Switch to mobile version