Autor Ensenyament
31 Maig 2014 a 12:30

El grup Duet de lletres de Sabadell guanya el premi literari Ficcions

Com a primer premi han guanyat un Ipad

Ficcions ACPG

Imatge cedida per ACPG

Dissabte passat, van acudir al lliurament de premis del concurs literari per a joves Ficcions, l’Aventura de crear històries més de 200 estudiants  de Catalunya i el País Valencià. L’entrega  va tenir lloc al jardí del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Després de dos anys de parèntesi, Ficcions ha tornat amb èxit de participació amb gairebé 1.800 participants i més de 1.870 històries publicades.

El jurat, format per Marià Marín, Hortènsia Galí, , Pau Vidal i Laura Mesalles,  van atorgar el Primer Premi i Millor història al grup Duet de lletres format per la Joana Macià i el Xavier Sagrera de l’Escola Industrial de Sabadell, per l’obra titulada Coacció i compromís. Segons el jurat, va ser la història guanyadora: “per la precisió en el dibuix dels personatges, per l’ús d’un llenguatge precís i ric (que delata que han llegit molt) i per una sorprenent maduresa narrativa”. Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Vanesa Alhama, representant de la Fundació Banc Sabadell, van ser les encarregades de lliurar un iPad a cada membre del grup com a premi.

 El segon premi se’l va emportar la història del grup Cal·líope amb La cripta del temps per “la seva fantasia a l’hora d’imaginar mons literaris coherents, per l’alegria descriptiva en el retrat d’uns personatges molt identificats amb el seu ambient i per l’habilitat de mantenir un ritme narratiu que no decau” va destacar el juratEls tres membres del grup Mireia Llarden, Toni Vila i Mireia Venancio de l’escola Maria Immaculada de Tremp van recollir un smartphone per cadascun.

Dels seixanta-un finalistes de Ficcions, onze grups han quedat Finalistes d’Honor i premis territorials. Dels quals, sis han estat de Catalunya, que són guanyadors dels premis territorials de Barcelona, Tarragona, Girona, Catalunya Central i Maresme; tres del País Valencià, guanyadors dels premis territorials de Castelló, València i Alacant; i dos de les Illes Balears, guanyadors dels premis territorials de les illes de Mallorca i Menorca.

FINALISTES D’HONOR I PREMIS TERRITORIALS (11 grups):

CATALUNYA

Millor història de la demarcació de Barcelona i Premi especial Ciutat de Barcelona (compartit):

Valentinabarea format per la Valentina Barea de l’escola Sant Miquel de Barcelona.

CeciPere1436 format per la Cecilia Millan i el Pere Vallribera de l’escola Santa Anna-Eixample de Barcelona.

Millor història de la demarcació de la Catalunya Central:

Sipdre-nma format el Lucas Lozano i el Roman Aranyó de l’escola Sagrats Cors de Centelles (Osona).

Millor història de la comarca del Maresme:

Naivech format per la Ivette Ortega, la Chantal Ortega i la Naiara Juan de l’IES Miquel Biada de Mataró.

Millor història de la demarcació de Girona:

arnauquinta format per l’Arnau Quintana de l’IES Sant Feliu de Guíxols de Sant Feliu de Guíxols.

Millor història de la demarcació de Tarragona:

Pixis format per la Berta Fàregas i la Marta Martínez de l’IES Berenger d’Entença de Vandellòs i l’Hospitalet de L’Infant.

PAÍS VALENCIÀ

Millor història de la demarcació d’Alacant:

Dandelions format per l’Irene Medinilla, l’Ana Lucena i la Silvia Márquez de l’IES Misteri d’Elx, d’Elx.

Millor història de la demarcació de Castelló:

PabloUlldemolins format per Pablo Ulldemolins de l’IES El Caminas de Castelló de la Plana.

Millor història de la demarcació de València:

Moñoman format per l’Ignasi Belarte, l’Antoni Solera i la Elena Micaela González de l’IES Comarcal de Burjassot (València).

ILLES BALEARS

Millor història de Mallorca:

Francina-laia format per la Laia Sancho i la Francina Arrom de l’IES Llorenç Garcias i Font de l’Artà.

Millor història de Menorca:

Brisardent format per la Clara Olives i la Laura Herraiz de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella.

Switch to mobile version