Autor Cinema, teatre i televisió
23 Maig 2014 a 17:30

De Nicole Kidman a Grace Kelly

grace de monaco

@ainamarcobal

El Festival de Cannes està omplint portades i articles durant aquesta setmana. El film Grace de Mónaco va obrir el certamen d’enguany ple de polèmica, ja que l’ambient endolcit i la superficialitat del film no han agradat al públic. La pel·lícula que sembla que sí que agrada és Big Bad Wolves, almenys a Quentin Tarantino, el qual va afirmar que és la seva preferida de l’any passat. aquesta producció de comèdia negra l’acompanya una altra del seu gènere, l’anglesa Dom Hemingway, amb un Jude Law molt carismàtic. I aquesta setmana arriba també un documental de pes: A 20 pasos de la fama, guanyador al Millor Documental als Oscar d’enguany.

________________________________________________________________________________

GRACE DE MÓNACO

BIOPIC DRAMÀTIC. Dirigida per: Olivier Dahan. Repartiment: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella, Paz Vega, Milo Ventimiglia i Derek Jacobi.

Grace Kelly era una brillant estrella de cinema que es va casar l’any 1956 amb el príncep de Mònaco. La seva vida va canviar, deixant el cinema i concentrant-se en els protocols reials. Tot i així, al cap d’uns anys Alfred Hitchcock li ofereix un paper a la seva pròxima pel·lícula en un moment difícil per Mònaco a nivell polític. Grace Kelly haurà de decidir si tornar al cinema o seguir amb la vida reial.

________________________________________________________________________________

BIG BAD WOLVES

COMÈDIA NEGRA I THRILLER. Dirigida per: Aharon Keshales i Navot Papushado. Repartiment:  Lior Ashkenazi, Rotem Keinan, Tzahi Grad i Doval’e Glickman.

Una sèrie de brutals assassinats entrellaça les vides de tres homes: el pare de l’última víctima que vol venjança; un detectiu de policia que treballa al límit de la llei; i un professor de religió, principal sospitós dels assassinats.

________________________________________________________________________________

A 20 PASOS DE LA FAMA (TWENTY FEET FROM STARDOM)

DOCUMENTAL MUSICAL. Dirigit per: Morgan Neville. Repartiment: Bruce Springsteen, Sting, Mick Jagger, Stevie Wonder i Sheryl Crow.

Millor Documental als Oscar d’enguany, explica la història de les noies coristes de grups molt coneguts. Són unes cantants fabuloses, però més enllà d’harmonitzar, les seves vides no estan al punt de mira.

________________________________________________________________________________

DOM HEMINGWAY

COMÈDIA NEGRA. Dirigida per: Richard Shephard. Repartiment: Jude Law, Richard E. Grant, Demián Bichir, Emilia Clarke, Kerry Condon, Jumayn Hunter, Madalina Ghenea i Nathan Stewart-Jarrett.

En Dom Hemingway és un astut lladre de caixes fortes que després de 12 anys a la presó intenta cobrar el que se li deu per no haver delatat el seu cap. Després de tant de temps intenta recuperar el contacte amb la seva filla, però haurà de tornar al món criminal per saldar l’últim deute pendent.

________________________________________________________________________________

MADRE E HIJO (POSITIA COPILULUI)

DRAMA. Dirigida per: Calin Peter Netzer. Repartiment:  Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia i Natasa Raab.

Guanyadora del Premi de la Crítica Internacional al Festival de Cinema de Berlín. La Cornelia està contenta perquè el seu fill Barbu s’ha independitzat. El noi es veu involucrat en un accident de trànsit, i serà traslladat a la presó. La mare intentarà fer tot el possible perquè en Barbu eviti la presó i torni a casa.

________________________________________________________________________________

REDENCIÓN (HUMMINGBIRD)

THRILLER D’ACIÓ. Dirigida per: Steven Knight. Repartiment: Jason Statham, Agata Buzek, Vicky McClure, Benedict Wong i Ger Ryan.

En Joey Jones és un ex soldat de les Forces Especial, però ara duu una vida sense rumb. El seu passat el segueix perseguint i això fa que el present sigui un camí fosc i dolorós per aquest àngel venjatiu.

________________________________________________________________________________

VIVA LA LIBERTÀ

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Roberto Andò. Repartiment: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi, Michela Cescon i Anna Bonaiuto.

L’Enrico Olivieri és el secretari general del partit de l’oposició italiana. Enmig d’un clima de crisi política decideix desaparèixer i al seu lloc hi posen el seu germà bessó, un filòsof acabat de sortir del centre psiquiàtric. L’electorat veurà en el nou Enrico una força política poderosa, i començarà a guanyar seguidors gràcies a l’actitud del seu germà.

Switch to mobile version