Autor Sanitat
23 Maig 2014 a 17:18

Conferència sobre l’engany de la Llei de Dependència

L’oferirà la UASC el proper 28 de maig

Fotografia del llibre publicat pel ponent // Imatge cedida

Fotografia del llibre publicat pel ponent // Imatge cedida

Com a conseqüència del pacte de col·laboració entre UASC – Un altre Sant Cugat – i el partit dels Pensionistes en Acció, el proper dimecres 28 de maig organitzen una conferència a les 8 de la tarda a la Casa de Cultura. L’acte és obert a tothom i versarà sobre la Llei de l’Autonomia Personal o, com es coneix per la majoria de la gent, de la Dependència.

Josep de Martí, que és el ponent d’aquesta conferència, és jurista i gerontòleg, tractarà sobre la situació de les residències per a gent gran al municipi de Sant Cugat i l’aplicació actual de la Llei de Dependència. Ha publicat recentment el llibre  “Com ens van enganyar amb la Llei de Dependència” on exposa  d’una manera  ordenada i amena el que porta anys propugnant des del seu bloc i articles publicats en diferents mitjans: Que la Llei de Dependència no és una bona llei que la crisi ha impedit aplicar correctament sinó una llei tècnicament dolenta, que els seus autors sabien, des del principi, que no funcionari però que, malgrat tot, la van posar en marxa.

Durant la conferència, l’autor destacarà els aspectes més rellevants del que volia fer la Llei de Dependència i el que de debò va acabar significant per als dependents (gent gran i discapacitada).  També centrarà la qüestió de les residències per a gent gran a Sant Cugat, un municipi que disposa en l’actualitat d’un ample ventall d’oferta de places de residències per a gent gran, tant pública com a privades i  concertades, però on, periòdicament es planteja el debat sobre si cal  que augmenti l’oferta de places públiques mitjançant la construcció d’un nou centre per part de l’administració.

Switch to mobile version