Autor Societat
6 Abril 2014 a 11:00

TV3 fa accessibles els seus continguts informatius als invidents amb la Veu Sintètica de Verbio

La cadena utilitza un sistema d’audiodescripció per locutar a través del seu canal acústic

tv3

TV3, ha fet accessibles els seus continguts informatius per a persones amb dificultats de visió implementant la Veu Sintètica (TTS) de l’empresa Verbio, destinada a  tecnologies de la parla dins del mercat hispanoparlant. La cadena utilitza el convertidor de text a àudio, per a locutar pel seu canal acústic en el seu sistema d’audiodescripció.

La transformació de text a àudio (Text-to- Speech) permet, de forma automàtica, llegir en veu alta un text escrit en una locució amb naturalitat i intel·ligibilitat. Verbio, resol d’aquesta manera la problemàtica existent fins a dia d’avui, en la que es deixava en l’idioma original les declaracions dels personatges que apareixien a la televisió. D’aquesta manera, les persones amb deficiència visual disposen d’una veu originada per Verbio amb la qual poden escoltar els subtítols que apareixen a la pantalla del seu telenotícies.

A més, el mitjà de comunicació català també ha integrat aquest sistema en la seva emissió TV3-HD d’alta definició. TV3 ha estat pionera a l’estat espanyol en aquesta aplicació de l’autodescripció en la seva programació. La primera sèrie que es va emetre en aquest format va ser ‘Plats Bruts’. Durant el 2013, les hores totals audiodescrites han estat 957.

Les solucions de Veu Sintètica de Verbio produeixen també importants estalvis de cost respecte als sistemes tradicionals de generació de missatges per veu. La seva tecnologia està basada en solucions que són adaptades a través dels seus serveis professionals. Els seus clients pertanyen a diferents sectors i el seus àmbits geogràfics són Espanya, Portugal, França i Amèrica Llatina. Els idiomes coberts són castellà, català, euskera, gallec, anglès, francès, portuguès, brasiler i les variants llatinoamericanes de l’espanyol.

Switch to mobile version