Autor Cultura
2 Abril 2014 a 8:52

S’inaugura la XIX Biennal d’Art Contemporani Català

Estarà al Museu del Tapís Contemporani – Casa Aymat fins el 29 de juny

Museu - Casa Aymat

Museu – Casa Aymat // Imatge cedida

Aquesta tarda, a partir de les 19 hores, es farà l’acte institucional d’inauguració de la XIX Biennal d’Art Contemporani Català, que es podrà veure a la Casa Aymat fins al 29 de juny. En l’edició d’enguany es podran veure les obres de l’Albert Arribas, en Carles Azcón, la Xiana Gómez, en Sergio Mesa, la Miriam Rialp, la Irene Solà, en Bernat Soler i la Ruth Sòria. La Biennal d’Art Contemporani Català és una convocatòria per a artistes joves menors de 35 anys, la més antiga de l’estat, nascuda l’any 77 i organitzada per la Galeria Canals de Sant Cugat.

Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Aureli Ruiz, artista plàstic i visual; Albert Mercadè, director de la Fundació Arranz-Bravo; Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Mar Redondo, vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat.

Un any més doncs es posa en marxa aquesta Biennal d’art que posa en valor el treball de les joves promeses i la realitat de la feina dels i les artistes en moments molt difícils per la cultura del país i, a més, ho fa teixint xarxa, voltant pel territori, perquè quedant-se amagat en un llogarret avui no serveix per res, cal sortir de la teva ciutat i mostrar a tothom la teva feina. Aquella iniciativa que un dia va néixer de la iniciativa privada però que al cap d’un temps va ser recollida i acompanyada per altres institucions públiques i privades podem dir que és una realitat sòlida i a punt de complir els seus primers 20 anys. Recordeu, avui a partir de les 19 hores.

Switch to mobile version