Autor Economia
3 Abril 2014 a 12:30

S’inaugura el Sabadell Smart Congress

Congrés amb les últimes tendències en ciutats “intel·ligents”

[wzslider]

Avui i demà es celebra el Sabadell Smart Congress a Fira de Sabadell, un saló on es podran veure les últimes tendències en matèria de ciutats intel·ligents. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, juntament amb el tinent d’alcalde, Josep Ayuso, ha visitat avui a primera hora els estands de la fira. Poc després, a l’auditori de la Fira, l’alcalde ha inaugurat amb un breu discurs el saló, amb Jordi William Carnes, President del Centre Tecnològic de Catalunya,  i Fernando Brea, delegat del Govern a Barcelona.

Inauguració Sabadell Smart Congress Joan Carles Sánchez

D’esquerra a dreta, Fernando Brea, Joan Carles Sánchez i Jordi William Carnes // Foto: Juan Diego Galán

Joan Carles Sánchez ha explicat a la inauguració que el Sabadell Smart Congress situa a la ciutat “dins de la reflexió de l’aplicació tecnològica i la millora del servei, i també en la possibilitat d’un intercanvi comercial i d’experiències, en benefici del món empresarial“. L’alcalde ha dit que “en temps de dificultats econòmiques, és molt adient aquest tipus de congrés. És molt important no només en criteris d’estalvi energètic, que ho és, sinó també per criteris d’eficiència, ecologia i transparència“. Sánchez també ha manifestat que s’està produint un canvi de rol de les ciutats, “de clients a actors, i per això hem de repensar la nostra posició“.

Fernando Brea, per la seva part, ha situat a la ciutat al servei del ciutadà, i ha explicat que els principals i bàsics objectius de futur són “generació d’ activitat econòmica i tenir com a base la recerca i la innovació“. També ha declarat que “l’entramat privat necessita l’ajuda del públic, i la Generalitat ho intenta facilitar“.

Avui a les 10h s’ha pogut veure la conferència Smart Minds, amb Fernando Casalegno, director de The MIT Mobile Experience Lab Massachusetts of Technology) i Miguel Sebastian (professor de la Universitat Complutense de Madrid i ex-ministre d’Indústria). Poc després s’ha dut a terme una demostració per part de l’empresa ABB on uns robots han reproduït de manera exacta uns dibuixos fets per uns alumnes.

D’altra banda, durant el dia d’avui, es realitzaran diverses conferències i xerrades. Destaca la conferència d’aquesta tarda (15h), sota el nom de Smart Economy, amb els ponents José Mª Gay de Lièbana (economista), Pol Navarro (director Divisió d’Innovació del Banc Sabadell), Fernando Rayón (director d’Innovació AGBAR) i Esteve Almirall (economista i professor d’ESADE Business School).

Durant les dues jornades, es tractaran diversos temes relacionats amb la gestió d’una ciutat “intel·ligent”, com ara l’eficiència energètica, el finançament de projectes, la ciutadania digital o la gestió massiva d’informació. L’objectiu del saló es generar intercanvis comercials i de coneixement, així com mostrar les noves tecnologies al públic. També s’ha organitzat un concurs d’aplicacions mòbils, amb un premi de 1.500 euros per a la guanyadora.

Aigües Sabadell, present al Sabadell Smart Congress

Estand Aigües de Sabadell Sabadell Smart Congress

Estand d’Aigües de Sabadell a la Fira // Foto: Juan Diego Galán

Aigües Sabadell està present a la Fira, exposant la seva aposta per ciutats intel·ligents en matèria de gestió de servei d’aigües. A l’actualitat, a Sabadell s’utilitza un sistema innovador, anomenat SIGEA, que permet conèixer en temps real tot tipus d’informació i incidències a la xarxa de distribució. Aigües Sabadell, a més, ha posat a l’abast del ciutadà l’accés a aquesta informació, que permet interaccionar amb el gestor i rebre avisos personalitzats. El portal del client (www.cassa.es), permet als ciutadans fer tot tipus de gestions comercials de manera telemàtica, com actualització de dades, alta de nous subministraments, pagaments de rebuts on-line, lectura de comptador, etc.

Switch to mobile version