Autor Política
25 Abril 2014 a 20:10

#sijofosalcaldessa…

La CUP comença la recollida de propostes pel programa de les municipals del 2015

Assemblea Oberta CUP Sant Cugat

Assemblea Oberta CUP Sant Cugat // Foto: Xavier Boix

Ahir a la tarda la CUP va fer la primera trobada oberta temàtica per tal de recollir propostes en l’àmbit de cultura. La va fer a l’espai gastronòmic Terra Dolça i s’hi va aplegar un grup de gent de diferents entitats de la ciutat disposats a parlar dels diversos temes que preocupen i ocupen en la seva activitat que normalment és alternativa a la principal, ja sigui laboral o els estudis. Es va parlar de manca d’espais, de dificultats de coordinació entre entitats, fins i tot d’interessos contradictoris entre les entitats del poble. Però el més concloent és que l’ajuntament ha d’actuar de facilitador de la tasca del teixit associatiu en aquest sector tant important per la cohesió social ciutadana.

També es va fer especial esment a l’existència de diferents plans com el d’equipaments, el de biblioteques, el de joventut, el propi d’acció cultural, que, sempre segons la majoria dels presents, no es solen tenir massa en compte per la majoria de govern municipal. Es va qüestionar el projecte del Museu de les Matemàtiques i es va posar Can Quitèria com a objectiu d’un equipament potent cultural del centre. Un altre dels aspectes importants, que en aquest cas és transversal, és el de la participació. No és nou. Altres forces polítiques també el reclamen i és difícil d’articular una proposta perquè depèn més del com que del què. Es va parlar de la gran quantitat dels processos i del consells de participació que existeixen però de la poca incidència que tenen en l’acció de govern de la ciutat. Com no podia ser d’una altra manera, en el debat hi va condicionar la taula rodona de fa dues setmanes i els model d’autogestió que s’hi van plantejar i, tot i que a la nostra ciutat s’ha de buscar un model propi, la majoria dels presents plantejaven una major autonomia a l’hora de programar les activitats i la gestió dels espais de cultura ciutadans.

Van sorgir crítiques, com també surt al lema de la campanya, a la “cultura d’aparador”, una programació que, segons l’esquerra independentista va a assegurar i no arrisca ni dona alternativa als grups locals, posant com a exemple el fallit projecte de la sala de concerts o el funcionament del Teatre Auditori que omple però no és el seu model de cultura.

A partir d’ara es començarà una campanya de recollida de propostes més concretes, s’obrirà a altres àmbits i es sortirà al carrer, posant fins i tot bústies perquè la gent pugui fer arribar en diferents formats les seves idees a aquesta organització política local. El lema de la campanya seguirà sent el de capgirar Sant Cugat però proposen que a les xarxes socials a més de fer-ho #180graus quan la gent faci una proposta ho faci pensant #sijofosalcaldessa.

Switch to mobile version