Autor Política
30 Abril 2014 a 18:24

Sant Cugat, convocada al carrer el 1er de Maig per l’Assemblea pels Drets Socials

La convocatòria serà unitària per segon any

 

Cartell 1 de Maig ADS

Cartell 1 de Maig ADS // Imatge cedida

Aquest serà el segon any a la història de Sant Cugat en el que es convoca una manifestació el Primer de Maig. De motius no en falten, però sempre n’hi ha hagut per commemorar el Primer de Maig. L’element catalitzador que articula des de fa ara dos anys aquesta convocatòria unitària és l’existència de l’Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat. L’any passat va ser el primer any, segons en José Fernando Mota, que s’organitzava una manifestació en aquesta data tant assenyalada des de la República i va ser un èxit de convocatòria.

Aquest any la convocatòria es fa al revés de l’any passat doncs es sortirà a les 10 del matí de davant d’una de les empreses històriques de la nostra ciutat: Delphi, a la Carretera de Cerdanyola, 97. Des d’allà es marxarà fins arribar a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, a la Plaça Lluís Millet, per tal de donar temps a tothom perquè pugui anar a altres manifestacions convocades arreu del territori – sobretot a Barcelona –.

Els partits amb representació a l’ajuntament que donen suport a la manifestació i que convoquen a tota la seva afiliació són el PSC, ICV i la CUP. També donen suport ERC i el Procés Constituent. Les organitzacions juvenils també han fet campanya activa a favor de la manifestació de demà a la nostra ciutat, es pot veure en els rètols escampats per Sant Cugat tant d’Arran com de les JERC.

Els portaveus de l’Assemblea pels Drets Socials, organització des de la que va sortir la proposta inicial d’organitzar la manifestació a la ciutat i que convoquen també aquest any, fan una crida a la població de Sant Cugat a “no quedar-se amb els braços creuats davant la situació de crisi, pobresa i atacs contra els drets de les persones treballadores”. La resta d’organitzacions, amb algun matís des del punt de vista nacional, fan crides en el mateix sentit. El lema de la manifestació és “Juntes fem força!

Switch to mobile version