Autor Política
13 Abril 2014 a 12:15

Ramon Tremosa: “ens juguem que no hi hagi més Bankias”

L’eurodiputat es presenta a les eleccions al Parlament Europeu

Ramon Tremosa

Ramon Tremosa // Foto: Daniel Arús

L’eurodiputat i candidat de Convergència i Unió per les properes eleccions al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha visitat Terrassa per donar a conèixer els seus propòsits, i ha comparegut al costat del president del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Terrassa, Josep Rull.

Així mateix, el candidat ha senyalat que les eleccions europees del proper 25 de maig han de servir “per enfortir no només la construcció europea, en la qual hem treballat aquests anys, sinó també el procés de radicalitat democràtica que està impulsant el Parlament de Catalunya amb el lideratge del President Mas, per poder tenir una consulta el nou de novembre”. Respecte a la importància que dóna Convergència i Unió a aquestes eleccions, Tremosa ha comentat que “totes les eleccions europees són importants perquè ens juguem que no hi hagi més Bankias, a més de tenir èxits com el corredor mediterrani, que va ser una victòria de Catalunya”.

Respecte al ressò mediàtic que genera el “tema català”, Ramon Tremosa ha mostrat com la premsa internacional fa reportatges sobre el procés català i “la seva pulcritud reivindicativa, de caràcter pacífic, cívic, festiu i interclassista, que meravella”. “Serà clau la interpretació que es farà del resultat per veure el suport que tenen els partits que van signar l’acord per la consulta, el suport del partit que lidera aquest procés i per últim, el dels partits que neguen el dret a votar els catalans”, ha afegit.

A més, també ha declarat que “del que sorprèn i meravella del cas català no només són les manifestacions festives i pacífiques que hi ha hagut, sinó també que va anar a votar el 70% de la població el 25 de novembre del 2012, una de les participacions més altes els últims anys a Europa. Per tant els catalans no només omplen carrers, sinó també urnes”. “No s’entendria que ara els catalans no anessin a votar a aquestes eleccions europees perquè perdríem la legitimitat per anar a Europa”, ha avisat Tremosa.

D’aquesta manera, queda clar segons el candidat que “el President Mas té un full de ruta transparent, públic, presentat a Brussel·les, el set de novembre del 2012, i és el pla que tothom sap que faran els catalans. Per tant, el procés català és molt transparent perquè ja s’ha explicat. Nosaltres no defensem cap reforma de la constitució, això és una oferta que han de fer altres partits”. A més, Tremosa ha alertat que “cada dia que el govern espanyol no compareix amb cap oferta és un dia que perden els partits espanyols i el govern, perquè a fora tothom té apuntat que el dia nou de novembre hi haurà referèndum”.

Per últim, ha tranquil·litzat a la població sobre els discursos que es fan des del govern sobre les conseqüències que tindria una Catalunya independent i ha senyalat que “no hi ha cap govern europeu ni cap diari seriós internacional amb difusió mundial que estigui repetint les amenaces d’expulsió i aquest discurs catastrofista. Només Madrid defensa els interessos de l’statu quo i intenta atemorir els catalans”, ha afegit.

Switch to mobile version