Autor Economia
30 Abril 2014 a 15:20

Leroy Merlin obrirà un nou centre a Sant Cugat a Can Sant Joan

S’obra una oportunitat de creació de llocs de treball de qualitat

[wzslider]

El director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, i els directors general i financer de Leroy Merlin España, Ignacio Juan Sánchez i Antonio Juan Ruiz han signat el contracte de compravenda d’una parcel·la destinada a usos comercials situada a l’àmbit sud-oest del Parc d’activitats econòmiques de Can Sant Joan, en el terme municipal de Sant Cugat del Vallès però a l’entrada de Rubí. Ho han fet a l’Ajuntament de Sant Cugat davant l’alcaldessa Mercè Conesa.

En aquest acte s’ha presentat també el compromís signat amb el consistori pel que l’empresa prioritzarà la borsa del Servei d’Ocupació Municipal (SOM) per contractar el personal per l’establiment que obrirà el 2015 a la ciutat. Segons les previsions de la multinacional, pensen crear entre 150 i 180 llocs de treball directes en aquest centre, dels que entre 20 o 30 seran de responsables, per promoció interna, provinents d’altres centres del voltant i, la resta, del procés de selecció que iniciaran en breu. A pregunta d’aquest mitjà, el Director General, Ignacio Juan Sánchez, va explicar que el personal de Leroy Merlin gaudeix d’una bona situació laboral.

En primer lloc, perquè aproximadament el 95% d’aquest té contracte indefinit donat que el procés de formació és d’uns quatre anys – per la complexitat de les tasques que duen a terme – i no volen perdre la inversió al final d’aquest procés. En segon lloc, segons les seves explicacions, el personal de Leroy Merlin, participa en els beneficis empresarials depenent de la seva implicació en l’assoliment dels objectius, fins el punt que un 92% dels col·laboradors de la companyia són accionistes de l’empresa – fórmula que la majoria accepten, alternativa a fer-ho en diners que també és possible – . A més d’aquests nous llocs de treball directes també se’n crearan d’indirectes en la fase de construcció de la instal·lació i l’obra pública i en les poblacions veïnes, perquè una bona part dels seus estocs provenen de magatzems i fàbriques de proximitat. Amb l’Ajuntament també s’ha signat un conveni perquè l’empresa participi en el projecte Incorpora de l’Obra Social de La Caixa, que a Sant Cugat està representat pel Taller Jeroni de Moragas i que facilitarà la contractació de persones amb dificultat d’inserció laboral.

Adequació de la carretera de Rubí

La construcció d’aquest nou centre comercial, que estarà ubicat en una parcel·la al costat de l’AP-7, possibilitarà que la carretera de Rubí s’adeqüi com una via urbana amb voreres. En total s’estima que abans de final d’any es començaran les obres dels accessos a la parcel·la i a la via entre els dos municipis que tindrà un cost de gairebé 1 milió d’euros en el tram de Rubí i de més de 2 milions d’euros en el tram de Sant Cugat. En una segona fase quedaran les connexions a l’autopista amb un valor d’inversió d’1 milió d’euros més.

La parcel·la, que té una superfície de 33.342 m2 i 10.000 de sostre dins de la trama urbana consolidada, era propietat de l’INCASOL que, per aquesta operació, tindrà uns ingressos aproximats d’uns 12 milions d’euros. L’empresa, per la seva banda, farà una inversió total d’uns 18 milions d’euros que tindran la seva derivada positiva sobre l’economia de l’Ajuntament de Sant Cugat. En primer lloc pel que fa a la plusvàlua i l’impost de construcció i, més endavant, pels diferents impostos, tant d’activitats econòmiques com IBI.

En les seves intervencions, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s’ha mostrat molt satisfeta per l’aposta de Leroy Merlin a Sant Cugat i amb l’acord assolit en matèria de creació d’ocupació. “Amb aquest conveni”, ha dit l’alcaldessa, “podrem donar noves oportunitats a persones de Sant Cugat que busquen feina”. El Director de Leroy Merlin, Ignacio Sánchez, ha remarcat que la inversió de Leroy Merlin per obrir un centre a Sant Cugat demostra que hi ha confiança en el mercat i en l’economia catalana” i ha considerat que “s’entra en un cicle nou. Pel que fa al director de l’INCASÒL, Damià Calvet, que ha agraït “l’aposta valenta i decidida de Leroy Merlin per obrir aquest centre a Sant Cugat”, ha respost a aquest mitjà que “les repercussions sobre el comerç de proximitat seran molt menors que les avantatges que comportarà la seva implantació i més tenint en compte l’especificitat de la seva oferta, en aquests moment se’ns demana activar l’economia i això es fa creant ocupació i activant el consum”. Sobre aquest mateix aspecte l’alcaldessa de Sant Cugat ha informat que en aquest sector la nostra ciutat no té massa oferta i que, per tant, el nou centre donarà solucions a la ciutadania, que no haurà d’anar a poblacions veïnes.

Switch to mobile version