Autor Economia
13 Abril 2014 a 13:00

La UEM s’oposa a les mobilitzacions i vagues convocades pels sindicats

29 d’abril i 6 de maig

Imatge de Wikimedia Commons

Imatge de Wikimedia Commons

Els representants de CCOO d’Indústria de Catalunya, i d’Indústria de MCA – UGT de Catalunya han anunciat la convocatòria de vagues en protesta per la negociació col·lectiva del sector siderometal·lúrgic de la província de Barcelona.

Així doncs, els propers dies 29 d’abril i 6 de maig hi haurà mobilitzacions i vagues en protesta per aquesta negociació. des de la UEM s’ha demanat als representants sindicals, com ja va passar al mes de gener, continuar les negociacions i evitar les mobilitzacions i perquè entrin en la negociació de la totalitat del conveni, com han fet en d’altres sectors.

Des de la representació empresarial es té el ple convenciment que aquest nou conveni que s’està negociant és molt important pel sector, tant per modernitzar-se com per guanyar en competitivitat.

Segons dades aportades per la UEM, en el període 2007-2012 l’aplicació del darrer conveni siderometal·lúrgic de la Província de Barcelona, que afecta a més de 193.000 treballadors, ha representat un increment salarial mig acumulat del 27,82% mentre que l’augment de l’IPC en el mateix període ha estat del 11,80%. En el mateix període la crisi estructural del sector del metall ha portat al tancament del 35% dels establiments industrials amb una pèrdua del 33% dels llocs de treball.

A la finalització del conveni 2007-2012 van quedar pendents de pagament, en concepte de revisió d’IPC 2012 i increments diferits, unes quantitats que tradicionalment s’incorporaven a les taules salarials del conveni següent. Aquests endarreriments, representen  augments en les taules salarials del 2,31% al 4,07%, segons els grups professionals. Des de la representació empresarial s’ha reconegut aquet deute en les negociacions del nou conveni.

Davant la falta d’acord en les negociacions, els sindicats han exigit el pagament del deute per via judicial, obtenint sentència favorable, no ferma, que ha estat recorreguda per la UEM.

Switch to mobile version