Autor Cultura
1 Abril 2014 a 18:39

La Marieta passa la banda sota cobert

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la XX Trobada Comarcal de Gegants del Vallès

[wzslider]

Tal i com varem avançar, tot i que amb una setmana de decalat, aquest cap de setmana s’ha celebrat la XX Trobada Comarcal de Gegants i Capgrossos del Vallès. Finalment i, malgrat la pluja, es van poder desenvolupar tots els actes, això sí sota cobert. En els darrers dos anys la Marieta, geganta de Sant Cugat, ha lluït la banda com a pubilla comarcal i aquest diumenge li ha fet el traspàs a la geganta Elisenda de Parets, que és la ciutat que ha rebut a les colles del Vallès Occidental i Oriental.

En total han participat un total de 34 colles més la colla convidada, l’Agrupació de Colles Geganters de Catalunya, Treball i Cultura. La Marieta va rebre la banda de Pubilla en un acte festiu celebrat el 3 de juny de 2012 de mans de la colla de La Llagosta i l’ha lluïda en totes les sortides en les que ha participat.

Durant el cap de setmana hi ha hagut concerts de gralles i tabalers, balls de gegants – del que us mostrem una foto en la notícia – i altres activitats relacionades, malgrat la pluja. Els de Sant Cugat van poder ballar La Marina dissabte malgrat el vent. El moment àlgid de la trobada va ser el Ball a Vallès, una dansa especialment composada per ser interpretada a les trobades de gegants vallesans. Els geganters de Sant Cugat hi van participar amb els gegants Joan i Marieta i els gegantons Valentí i la Salut. En representació de l’Ajuntament de Sant Cugat hi va participar el regidor de Medi Ambient Joan Puigdomènech.

Més fotografies a la nostra plana de Facebook o a la de la Colla dels Geganters de Sant Cugat.

Switch to mobile version