Autor Economia
19 Abril 2014 a 11:00

“la Caixa” i Foment del Treball creen una línia de finançament de 2.000 milions per empreses

Ajudarà l’emprenedoria

Joaquim Gay de Montellà i Isidre Fainé

Joaquim Gay de Montellà i Isidre Fainé // Imatge cedida per “la Caixa”

Isidre Fainé, president del Grup “la Caixa” i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, han signat un acord per posar en marxa una nova línia de finançament en condicions especials per un import inicial de 2.000 milions d’euros per a les empreses associades. Les dues entitats habilitaran un canal que facilitarà la tramitació de les peticions de finançament que rebin dels seus associats. Aquesta nova línia servirà a les empreses per finançar circulant, comerç exterior, avals i factoring, entre d’altres finalitats.

Durant la signatura Isidre Fainé, ha destacat que amb aquest nou acord es posa de manifest “el compromís de l’entitat per recolzar a les empreses en la seva activitat diària mitjançant una bona oferta de finançament, un ampli ventall de serveis especialitzats i el suport d’un equip d’experts adaptats a les seves necessitats”. També ha dit que amb la col·laboració d’ambdues entitats es donarà “un renovat i considerable impuls a la realització dels necessaris projectes d’internacionalització de les empreses”.

Joaquim Gay de Montellà, per la seva banda, ha assegurat que facilitar l’accés al finançament empresarial és en aquests moments “essencial per a les empreses amb projectes de creixement”. Aquest acord permetrà a Foment consolidar la seva missió d’ajudar als seus associats a afrontar la situació econòmica actual, donant-los recolzament en els processos de millora de la competitivitat.

Tant “la Caixa” com Foment asseguren que l’acord reforçarà el suport als emprenedors mitjançant el desenvolupament de noves línies d’acció “amb l’objectiu de dinamitzar i impulsar l’emprenedoria en el teixit empresarial”. Les entitats identificaran i acompanyaran a les iniciatives amb potencial de creixement i amb vocació innovadora. Aquestes actuacions es complementaran amb altres accions que facilitin la seva difusió entre tots els seus membres i entitats col·laboradores.

També organitzaran i patrocinaran diferents activitats com trobades de directius i seminaris de formació per a empreses. S’exploraran altres possibilitats de cooperació conjunta amb grups de treball permanents formats per representants de les dues entitats.

Switch to mobile version