Autor Política
16 Abril 2014 a 11:56

ICV enceta la campanya “El teu dret és bàsic”

La campanya es centra en l’aigua, l’energia i el transport públic

 

Joan Calderon repartint material de mà

Joan Calderon repartint material de mà // Foto: Xavier Boix

La coalició ICV – EUiA ha començat una campanya arreu del país que amb el nom “El teu dret és bàsic” pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de tenir garantides unes necessitats bàsiques com són els subministraments d’aigua i energia i l’accés al transport públic. Ho fa en un moment en el que en el debat polític i social està molt present la qüestió de la pobresa energètica i la pujada dels preus del transport públic, sobretot a l’Àrea Metropolitana. Sant Cugat no és aliena a aquesta situació, en els darrers mesos s’han presentat diverses iniciatives en tots aquests temes, tant en el cas de l’aigua, com en l’energètic com, també, en l’àmbit del transport públic. En aquest darrer cas, per exemple, cada dimecres l’assemblea pels drets socials convoca una concentració davant l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat per demostrar el seu disgust per la pujada dels preus, com ho ha fa la Plataforma Stop Pujades arreu de l’Àrea Metropolitana i ho seguiran fent fins que no baixin els preus.

Què denuncia la campanya

Els ecosocialistes manifesten que els tres vectors són necessaris per viure i tallar el seu subministrament a persones amb dificultats és injust i inhumà. “Els nostres drets no són el seu negoci, els preus que paguem per l’electricitat o internet són dels més cars d’Europa. Unes quantes i grans empreses fan immensos beneficis a costa de famílies, autònoms i petits empresaris”, diuen en els seus materials. Alhora denuncien que el model de les grans companyies de llum, aigua i internet és car i ineficient i beneficia a una minoria.

Pel que fa a l’aigua, ICV recorda que en els darrers dos anys s’ha pujat el preu més del 80%, en bona part per la privatització d’ATLL i de l’ens metropolità. I denuncien que més de 50 mil persones pateixen talls d’aigua a l’àrea metropolitana. En el cas de l’energia, Espanya és el tercer país més car d’Europa, amb una tarifa que ha pujat més d’un 80% des del 2004, havent un 15% de famílies a Catalunya que no poden escalfar casa seva. I parlant del transport, recorden que la T-10, el títol més utilitzat, s’ha incrementat més d’un 25% des del 2011, reduint-se en 30 milions els viatges en transport públic des d’aquest mateix any. Al mateix temps denuncien que CiU i PP han pactat salvar les concessionàries de les autopistes amb 240 milions d’euros mentre hi ha 3.500 morts prematures anuals per la mala qualitat de l’aire.

Què proposa ICV

Des de la coalició proposen “un model modern i transparent, davant les privatitzacions i els abusos, una alternativa amb control públic i sostenible”. En l’àmbit concret destaquen, en el cas de l’aigua, qüestions com ara impulsar una tarifació social i ecològica amb un mínim vital gratuït per a tothom, remunicipalitzar la seva gestió – com s’ha fet a París o Buenos Aires – o retornar ATLl a mans públiques, a més de posicionar-se clarament en contra del Pla Hidrològic Nacional plantejat pel PP a més de garantir el retorn progressiu de cabals donant compliment al Compromís del Ter.

En el camp de l’energia proposen garantir un mínim vital de llum i calefacció per les persones vulnerables – denuncien que el decret de pobresa energètica aprovat per CiU i ERC no perdona el deute sinó que només l’ajorna fins després de l’hivern –, fer una auditoria del deute a les elèctriques, aprovar una llei de foment de l’energia renovable, rehabilitació i millora energètica d’habitatges, prioritzant les persones en situació de pobresa energètica – el que suposaria també una oportunitat de creació d’ocupació – i incorporar la creació d’agències d’energia municipals, municipalitzant la xarxa elèctrica, tot garantint el control públic i democràtic.

Finalment i, pel que fa al transport públic, es proposa l’aprovació de la llei del finançament del transport públic – les administracions haurien de suportar com a mínim el 50% del cost i ara suporten el 43,37% – , un nou model de mobilitat català, amb fiscalitat (taxa per congestió i contaminació, peatges) en benefici del transport públic, derogar l’increment de tarifes del 2014, pagar en funció dels quilòmetres recorreguts i simplificar i reduir les zones tarifàries. També es proposa una integració tarifària a nivell de tot Catalunya amb títols socials amb tarifa reduïda per les persones amb risc d’exclusió social i una política de preus que estimuli l’us del transport públic.

Aquesta campanya a més de denunciar una situació injusta és també informativa i propositiva, a més de donar idees a les persones a nivell individual perquè facin canvis en el seu comportament quotidià. A Sant Cugat els militants de l’agrupació van sortir al carrer a informar-ne divendres, en el que anomenen “divendres roig” i en una hora se’ls va acabar tot el material, perquè diguin que a la gent no els interessa la política!. No serà que només els interessa allò que els afecta directament a la seva vida real?.

Switch to mobile version