Autor Cultura
16 Abril 2014 a 19:31

Comença la desena temporada de cinema d’autor

Moltes de les pel·lícules han estat premiades per la professió o en festivals

Cinemes Sant Cugat

Cinemes Sant Cugat // Imatge web santcugat.cat

El proper dijous 24 d’abril comença la desena temporada de Cinema d’autor amb la pel·lícula La Plaga, de Neus Ballús, en el que és el seu debut com a directora i que ha rebut nombrosos reconeixements internacionals i el premi Gaudí. La pel·lícula és en castellà, català i rus i és una mostra del nou cinema català independent. I és que, com diu el periodista i historiador cinematogràfic Àngel Comas, que coordina aquest cicle, “gairebé totes les pel·lícules seleccionades per aquest trimestre han estat premiades en festivals internacionals o bé per la pròpia professió. Guanyar un premi és important depenent de qui te’l doni. No és el mateix ser guardonat pels crítics especialitzats que per la gent de l’oci perquè uns i altres tenen objectius diferents – artístics o comercials – que en el cas del cinema d’autor són similars als primers”.

En aquest trimestre es projectaran 14 pel·lícules des d’aquest mes fins el 31 de juliol. Totes les pel·lícules són dels darrers dos anys. Per ordre de projecció són les següents – en aquest enllaç podeu veure més informació – La Grande bellezza, de Paolo Sorrentino (8/5), La Venus à la fourrure, de Roman Polanski (15/5), Much ado about nothing, de Joss Whedon (22/5), Mud, de Jeff Nichols, Love and bruises, de Lou Ye (5/6), À perdre la raison, de Joachim Lafosse (12/6), La bicicleta verda, de Haifaa Al Mansour (19/6), Una Vida senzilla, d’Ann Hui (26/6), La jaula de oro, de Diego Quemada – Díez (3/7), Searching for Sugar Man, de Malik Bendjelloul (10/7), Bienvenue parmi nous, de Jean Becker (17/7), The Company you keep, de Robert Redford (24/7) i Paradies: hoffnung, de Ulrich Seidl (31/7). En total més de 10 orígens diferents i set llengües per poder fruir de versions originals.

També es podrà seguir gaudint de la primera temporada de l’anomenat Cicle de Cinema Clàssic que va començar el mes de febrer. Aquest cicle segueix amb les darreres tres pel·lícules que es projecten el darrer dilluns de mes (el 28/4, el 26/5 i el 30/6). Les pel·lícules seleccionades són mítiques: El padrino, de Francis Ford Coppola, M,el vampiro de Düsseldorf, de Fritz Lang i la franco – alemanya El Procés d’Orson Velles. Aquestes també són, com les anteriors, en versió original subtitulades. El preu de les entrades a taquilla és de 4,3 euros i per internet és de 4 euros i hi ha la possibilitat de comprar un abonament per les 14 pel·lícules del cinema d’autor per 14 euros. Aquest cicle és una iniciativa de Cinesa i l’Ajuntament de Sant Cugat.

Switch to mobile version