Autor Política
19 Abril 2014 a 12:00

Com exercir el dret a vot per correu

Eleccions al Parlament Europeu 2014

Cartell eleccions al Parlament Europeu 2015 // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Cartell eleccions al Parlament Europeu 2015 // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Les persones que no puguin votar presencialment a les properes eleccions al Parlament Europeu (25-maig) i ho volen fer a través del vot per correu, han de sol·licitar-ho prèviament a qualsevol oficina de Correus o a les oficines del cens fins al proper 15 de maig. Un cop s’hagi rebut la documentació (entre el 5 i el 18 de maig) podran emetre el vot abans del 3 de juny.

Els residents a l’Estat espanyol que es troben temporalment a l’estranger poden sol·licitar el vot a l’oficina consular del país o per via telemàtica. Per poder exercir el dret a vot, cal estar inscrit en el Registre de matrícula consular com a no resident, cosa que es pot fer al mateix moment. El termini clou el proper 26 d’abril.

Els espanyols residents a l’estranger també poden exercir el seu dret a vot per correu fent la sol·licitud abans del 26 d’abril i a les oficines consulars i per via telemàtica. El mateix succeeix en els residents a l’Estat espanyol provinents d’algun dels altres Estat membres de la Unió Europea, però cal que estiguin inscrits en el padró municipal abans del 14 d’abril. El procediment serà igual al vot per correu ordinari.

Vot accessible

Les persones amb discapacitat visual que coneguin el sistema d’escriptura en Braile poden sol·licitar el vot trucant fins al proper 28 d’abril al telèfon 900 150 000. Cal tenir una minusvàlua de, com a mínim, el 33% i estar afiliat a l’ONCE.

Altres dates del calendari electoral

  • Sorteig dels membres de les meses electorals: del 26 al 30 d’abril.
  • Publicació al Boletín Oficial del Estado de les candidatures proclamades: 29 d’abril.
  • Campanya electoral: del 9 al 23 de maig.
  • Dia de reflexió: 24 de maig.
  • Dia de votació: 25 de maig.
  • Escrutini general per la Junta Electoral Permanent: del 28 al 31 de maig.
Switch to mobile version