Autor Economia
13 Abril 2014 a 12:00

230.000 tones de residus es van reaprofitar durant el 2012

 Suposa un estalvi energètic i de costos pel medi importants

Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Unes 230.000 tones de residus industrials s’han reaprofitat durant el 2012. Aquestes són les conclusions que s’han presentat aquest setmana a Sant Cugat del Vallès durant la jornada “La gestió dels residus com a subproductes: sinergia industrial obtenir recursos”. La jornada ha servit com a punt de trobada entre les empreses productores de residus i que volen gestionar-les com a subproductes i aquelles que tenen intenció d’incorporar-los en el seu procés productiu.

Durant l’any l’any 2012, un total de 230.000 tones de residus industrials es van recuperar com a subproductes. Aquesta acció ha suposat una valorització per a les empreses que les utilitzen per a la elaboració dels seus productes. La reutiltizació suposa un estalvi econòmic important pel medi ambient i per les empreses, ja que suposa una disminució del cost de tractament.

Actualment hi ha 3.700 empreses inscrites a la Borsa de Suproductes de Catalunya, un servei gratuït que busca potenciar l’aprofitament dels residus, el reciclatge i la reducció de despeses per millorar la competitivitat.

Switch to mobile version