Autor Cinema, teatre i televisió
21 Març 2014 a 17:30

Wes Anderson s’allotja a l’Hotel Budapest

El Gran Hotel Budapest

@ainamarcobal

Quatre potents estrenes arriben aquest cap de setmana. A la suite podrem gaudir de El Gran Hotel Budapest, el retorn de Wes Anderson que duu aquest film a un terreny molt personal. Una planta més avall, Jaume Collet-Serra es relaxa a les taquilles de casa seva després d’haver consolidat el seu èxit Non-Stop als Estats Units. L’habitació doble la comparteixen les protagonistes de Bizantyum, un hotel que amaga més del que sembla. I a la planta baixa, ben a prop de la porta, s’allotja la Sara per escapar de La Hermandad, una producció espanyola de terror i suspens.

_____________________________________________________________________________________________

EL GRAN HOTEL BUDAPEST (THE GRAND BUDAPEST HOTEL)

COMÈDIA. Dirigida per: Wes Anderson. Guió: Wes Anderson basant-se en un argument seu i de Jeremy Dawson. Producció: Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales i Jeremy Dawson. Repartiment Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton,  Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Owen Wilson, Tilda Swinton, Tom Wilkinson i Tony Revolori.

En el període entre guerres, en Gustave H, el conserge del famós hotel, i Zero Moustafa, el mosso d’equipatge, veuran com l’hotel s’omple d’estrambòtics personatges amb vides impressionants. Viuran des d’un robatori d’art, a una història d’amor, fins a un enfrontament familiar per una herència milionària.

_____________________________________________________________________________________________

NON-STOP (SIN ESCALAS)

THRILLER D’ACCIÓ I SUSPENS. Dirigida per: Jaume Collet-Serra. Guió: John W. Richardson i Chris Roach IV. Producció: Alex Heineman, Andrew Rona i Joel Silver. Repartiment:  Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery, Lupita Nyong’o, Anson Mount, Linus Roache i Scoot McNairy.

En Bill Marks és oficial de seguretat i mentre està a bord d’un avió rep la trucada d’un assassí dient que matarà cada 20  minuts un tripulant si l’aerolínia no transfereix 150 milions de dòlars a un compte estranger.

_____________________________________________________________________________________________

BYZANTUM

THRILLER DRAMÀTIC DE FANTASIA. Dirigida per: Neil Jordan. Guió: Moira Buffini. Producció: Elizabeth Larlsen i Stephen Woolley. Repartiment:  Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Caleb Landry Jones, Sam Riley i Tom Hollander.

L’Eleanor i la Clara fugen una nit de l’escenari d’un brutal crim i es refugiaran en un ressort de la costa. La Clara es prostitueix per aconseguir diners. En una de les trobades coneixerà en Noel, un noi tímid que els hi ofereix un lloc per viure: al misteriós hotel Byzantium.

_____________________________________________________________________________________________

LA HERMANDAD

TERROR I SUSPENS. Dirigida per: Julio Martí Zahonero. Guió: Julio Martí Zahonero. Producció: Gema García, Ximo Pérez i Pepón Sigler. Repartiment: Lydia Bosch, Manuel Tallafé, Borja Elgea, Edi Bonet, Felipe García Vélez, Alejandro Jornet, José Luis de Madariaga, Toni Isbert, José María Sacristán i Paula Bares.

La Sara és escriptora i pateix un accident que la fa estar descansant a La Hermandad, un monestir on hi viu aquesta societat espiritual. La seva curiositat es desperta quan veu estranyes marques al sostre, sent veus de nens, descobreix un llibre terrorífic i troba una cripta amagada.

_____________________________________________________________________________________________

JIMMY P.

DRAMA. Dirigida per: Arnaud Desplechin. Guió. Arnaud Desplechin, Kent Jones i Julie Peyr, basant-se en el llibre de Georges Devereaux titulat “Realidad y sueño”. Producció: Pascal Caucheteux i Jennifer Roth. Repartiment:  Benicio Del Toro, Mathieu Amalric, Gina McKee, Larry Pine, Joseph Cross, Gary Farmer, Michelle Thrush, Misty Upham i Jennifer Podemski.

En Jimmy Picard, un indi natiu americà que va lluitar a França durant la Segona Guerra Mundial, és internat a l’Hospital Militar de Topeka ja que pateix diversos trastorns. Per trobar quina malaltia pateix en concret, l’hospital demana ajuda a Georges Devereaux, antropòleg francès psicoanalista. Els dos construiran una relació d’amistat basada en els seus records.

_____________________________________________________________________________________________

LOS CANALLAS (LES SALAUDS)

DRAMA. Dirigida per: Claire Denis. Guió: Jean-Pol Fargeau i Claire Denis. Producció: Brahim Chioua, Laurence Clerc y Olivier Théry-Lapiney. Repartiment:  Vincent Lindon , Chiara Mastroianni, Julie Bataille, Michel Subor i Lola Créton.

En Marco abandonarà el seu petrolier per ajudar la seva germana Sandra, a qui se li ha mort el marit, la fàbrica familiar té problemes financers i la seva filla està ingressada en un hospital psiquiàtric. En Marco anirà a viure al mateix edifici on viu l’amant d’en Laporte, l’home a qui acusa la Sandra de ser el causant de tots els problemes.

_____________________________________________________________________________________________

LA PARTIDA

DRAMA. Dirigida per: Antonio Hens. Guió: Aberl González i Antonio Hens. Repartiment:  Milton García, Reinier Díaz, Luis Alberto García, Mirtha Ibarra i Toni Cantó.

En Reinier i en Yosvani viuen de manera precària a La Habana, ja que volen dur un estil de vida més elevat del que es podrien permetre. És per això que busquen una feina digna per deixar de viure sota un sostre que els cau a sobre.

_____________________________________________________________________________________________

THE EXAM (A VIZSGA)

THRILLER DRAMÀTIC. Dirigida per: Péter Bergendy. Guió: Norbert Köbli. Producció: István Bodzsár. Repartiment: Zsolt Nagy, János Kulka, Péter Scherer, András Balogh, Gabriella Hámori, László Széles, Mihály Szabados.

Després de la revolució de 1956, l’oficial de Defensa Nacional, Jung, haurà de recopilar informació secreta per enviar’ls-hi als seus superiors. En Markó, el seu superior, haurà d’espiar la vida del revolucionari Jung per veure com encaixa al nou règim, però descobrirà que posseeix uns secrets que podrien enfonsar les seves carreres.

Switch to mobile version