Autor Sanitat
9 Març 2014 a 11:30

Un estudi demostra les propietats protectores del cafè davant el risc de patir diabetis

El consum de cafè soluble disminueix el nivell de glucosa

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

Científics de l’empresa Nestlé han realitzat un estudi amb la col·laboració de l’Hospital Universitari de Lausanne i la Universitat de Berna, en el qual es demostra que el consum de cafè soluble redueix la resistència de la insulina, una causa de la diabetis tipus 2 i les malalties cardiovasculars.

A més, el cafè descafeïnat té un efecte beneficiós en la diabetis ja que els elements d’aquest aliment, a part de la cafeïna,  poden fer de protectors. L’àcid clorogènic és un dels responsables d’alguns dels efectes metabòlics d’aquesta beguda i, a més, és un dels composts naturals més abundant al cafè.

Una de les funcions de la insulina és regular la captació de glucosa per part de les cèl·lules. En condicions de resistència a la insulina, les cèl·lules no responen apropiadament i provoquen el desencadenament d’hiperglucèmia. L’estudi s’ha fet en tretze subjectes masculins sans que els han fet prendre tres tipus de cafè (dos amb un alt contingut d‘àcid clorogènic amb i sense cafeïna, i un cafè amb un nivell mitjà d’àcid clorogènic). A partir d’aquí, s’ha pogut veure que el consum  de cafè soluble disminueix el nivell de glucosa, en dejú, que produeix el fetge. Aquest efecte es pot deure a la presència de components bioactius del cafè diferents a la cafeïna i l’àcid clorogènic.

Switch to mobile version