Autor Entitats
19 Març 2014 a 13:30

Tornen les “tertúlies amb amics” de Pedra i Sang

La crisi econòmica i de valors i el futur del país centren els temes

 

Organitzadors Tertúlia amb Amics

Foto: Xavier Boix

A partir del dijous 27 de març comença un nou cicle de la ja exitosa i esperada “Tertúlia amb amics”, organitzada per l’associació Amics de Pedra i Sang. Un cicle que arriba a la seva vuitena edició i la tercera que es fa al Mesón de la Plaça Octavià. Local de les tertúlies per excel·lència en els anys 60 i 70, vingut a menys en els darrers anys però que des de fa un temps l’equip d’en Xavier Vendrell ha recuperat i col·labora en l’impuls d’aquesta tant bona iniciativa. Que val a dir que no és fàcil!. Ahir a la presentació acompanyaven la Dolors Vilarasau, l’Ignasi Bassó, la Roser Casamitjana i la Sònia Guimerà, de la junta de l’associació.

Ara ja hi ha fins i tot un “grup de fans” de la tertúlia, deia ahir una de les components de la junta de l’associació, en la presentació del programa d’enguany. Pensar les millors persones, que siguin atractives per la gent, que tinguin què dir i, sobretot, com explicar-ho i acceptin fer-ho, és una feina que comporta dedicació per part de la gent de l’entitat. Però “val la pena, deia la Dolors Vilarasau ahir, perquè aquest any tenim uns tertulians que saben de què parlen. Un jutge que parla de la justícia que ha de tenir un nou Estat, una periodista parlant del codi deontològic de la professió i de l’acostament a la societat, un sociòleg i membre del Consell de la Transició Nacional que parlarà de la construcció d’un nou país, una alta responsable de cultura que ho farà de llibres i valors i una directora de teatre de base que parlarà d’una feina, la seva, que ha fet durant molts anys”. I és que malgrat ser una entitat dedicada al teatre els interessa parlar de temes culturals i socials.

Els tertulians convidats són els que escullen el tema i, també, el berenar, perquè segons la Dolors, és la millor manera de trencar l’encarcarament d’una conferència tradicional, “perquè el menjar i el beure acompanyen els actes socials i la persona convidada passa de ser més erudita a ser més personal”. I aquí és on intervé el saber fer del restaurant, perquè s’ha d’emmotllar al que demanaran els que vinguin. En Màrius Serra, per exemple, va demanar que es berenés pa amb vi i sucre…

Obrirà el cicle la Dolors Vilarasau, a la que seguiran la Laura Borràs el 14 d’abril, en Santi Vidal el 15 de maig, en Salvador Cardús el 26 de maig i la Mònica Terribas el 19 de juny. Totes les tertúlies començaran a les 19:30 hores i cal fer reserva perquè la capacitat de la sala és de menys de 80 persones i normalment s’omple. 

Switch to mobile version