Autor Bàsquet
23 Març 2014 a 13:00

Partidàs de la UESC que guanya de 21 al JAC Sants

Festival de triples de l’equip de Sant Cugat que juga molt seriós

UESC - JAC

UESC – JAC // Foto: Xavier Boix

Tres són les jornades consecutives que porten els de Marc Guillem sense conèixer la derrota. Ahir es preveia un partit difícil, el JAC Sants, a part de ser un equip amb solera, és el quart equip a la classificació i un dels més anotadors. I ho va demostrar, almenys ho va intentar. Però la UESC va sortir com un vendaval des del primer segon. Anotant primers ja en el primer atac. Començà el partit amb defenses individuals per ambdós equips, sense concessions per les dues bandes. Si bé però la UESC jugava amb més paciència i, en canvi, el JAC, ho basava en jugades més individuals que facilitaven la defensa local.

La bona defensa de la UESC, sobretot dels seus pivots Suso, Plandiura i Pons, amb bones ajudes exteriors, proposava transicions ràpides i finals fàcils que executava amb facilitat en Chica que va acabar el partit amb 27 punts – amb 3 triples -. Però el JAC Sants no es podia acontentar amb aquest tipus de partit i ja en el primer temps va començar a treure tot el seu arsenal de variants tàctiques, en primer lloc una defensa 2 – 3 que va aconseguir retallar de 10 a 5 punts el marcador acabant 16 – 11 el primer temps.

Començava el segon temps amb la mateixa dinàmica, el JAC en zona i la UESC molt segura en defensa i amb transicions ràpides o atacs treballats i acabant en tirs clars que ahir sí entraven, sobretot de la mà d’en Chica, Balagué i Mesa, amb dos triples seguits. En aquest segon temps els visitants treien una de les seves armes defensives, una pressió zonal ben executada que d’entrada va donar problemes però que no va servir als homes de Marc Pullés. Això, sumat a la intimidació dins l’ampolla dels pivots locals que forçaven a que el JAC ho limités gairebé tot al tir exterior va anar engrandint l’avantatja en el segon temps a més de 10 punts fins arribar a un 38 – 24 a 2 minuts pel final i als 41 – 28 del descans.

Si al tornar del vestidor el JAC Sants pretenia fer un canvi de rumb, en Patrick Reyes els va deixar clar que ahir l’equip dominant era la UESC. Als 25 segons ja els feia un triple i així fins els 19 punts amb que va acabar el partit, amb un triple més. El JAC, desesperat amb el joc local, va canviar la defensa a una zona 3 – 2, però ahir era el dia de la UESC. Defensava molt bé, assegurava el rebot, corria, atacava amb paciència i criteri. Davant d’aquestes condicions és difícil guanyar malgrat tenir recursos i el JAC els té, per això va quart a la classificació. Del 65 – 43 a finals del tercer temps al 79 – 55 a 5 minuts del final i al 89 – 68 del final del partit. Partidàs de la UESC que recupera ara ja les sensacions d’un bon equip que sap jugar, córrer, defensar, que pot jugar de tu a tu amb qualsevol. Propera prova la setmana que ve a Andorra, segon a la classificació i que potser s’estarà jugant el liderat.

Switch to mobile version