Autor Economia
28 Març 2014 a 12:30

Oliu: “Banc Sabadell està ben posicionat per beneficiar-se de la millora progressiva de la situació econòmica”

Junta General d’Accionistes

moment de la Junta d'Accionistes de Banc Sabadell // Imatge cedida per Banc Sabadell

moment de la Junta d’Accionistes de Banc Sabadell // Imatge cedida per Banc Sabadell

Ahir al vespre es va celebrar la Junta General d’Accionistes del Banc Sabadell al recinte firal de la ciutat, on un 68,23% del capital social hi era representat. Durant la sessió es van aprovar els informes de gestió i els resultats de l’exercici social així com la proposta de distribució de 247,8M€ de beneficis obtinguts durant l’exercici anterior.

Un total de 40,1M€ s’han destinat a dividends, el que fa que hi hagi un dividend de 1 cèntim d’Euro per cada acció, així com una retribució complementaria de 2 cèntims bruts per acció en accions d’autocartera. El pagament es farà efectiu el proper 3 d’abril.

Josep Oliu va repassar l’exercici i l’evolució que aquest havia tingut, destacant la superació de la crisi del deute sobirà i els importants avenços en la integració bancària europea i l’inici de la recuperació econòmica. En Quant al Banc Sabadell, Oliu ha explicat que “Hem duplicat la dimensió i hem creat una franquícia a tot l’Estat espanyol, amb una especial implantació a la perifèria mediterrània i cantàbrica, i, al mateix temps, hem desenvolupat de manera significativa el negoci als Estats Units, en una primera experiència de diversificació del negoci.”

De l’exercici anterior, Oliu ha destacat les integracions de BMN a Catalunya i Aragó, Lloyds Bank España i Banco Galego, així com l’ampliació de capital per valor de 1.383 milions d’euros que va facilitar enfortir el core capital: “ha situat Banc Sabadell en línia amb els bancs més ben capitalitzats d’Espanya i d’Europa, i compleix així els requeriments de capital més exigents que el mercat requeria”.

Sobre la recuperació econòmica, el President del Banc Sabadell ha explicat que es comencen a veure els primers símptomes de recuperació, al mateix temps que ha reclamat que es mantingui el compromís del Govern Espanyol per dur a terme les principals reformes necessàries: “les reformes estructurals que s’han fet i les que es faran, la consolidació fiscal, el procés d’ajust dels desequilibris acumulats i la normalització de l’activitat creditícia ajudaran a establir les bases d’un creixement econòmic més elevat i sostenible en el temps”. En aquest sentit, Oliu creu que la pitjor fase en quant a l’obtenció de crèdit a les empreses ha passat, tot i que ha advertit que “encara estem sotmesos a un procés de falta de ganes pel risc i una part de la població i de les empreses continuen prioritzant el despalanquejament i sanejament financer”.

Guardiola “el banc ha superat per tercer any consecutiu el seu rècord històric de captació, amb més de 372.400 clients nous”

El Conseller delegat, Jaume guardiola, també va intervenir durant l’Assemblea General explicant que durant el 2013, a través del Pla Estratègic Crea, s’han guanyat prop de 4,4 milions de clients i s’ha passat de 1.800 clients per oficina a 2.909 clients avui. Guardiola ha afirmat que “el banc ha superat per tercer any consecutiu el seu rècord històric de captació, amb més de 372.400 clients nous, un 9,9% més que el 2012”. També ha remarcat la transformació del balanç del banc entre 2011 i 2013, “gràcies a l’encert de crear una unitat de gestió d’actius que ha propiciat la venda de més de 39.000 immobles en els darrers tres anys”.

Switch to mobile version