Autor Societat
31 Març 2014 a 13:30

Objectiu: reduir la sinistralitat entre els conductors de motocicletes

El Servei Català de Trànsit ofereix cursos per alumnes amb permís A-1

Portada del díptic // Imatge cedida per l'SCT

Portada del díptic // Imatge cedida per l’SCT

Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit (SCT) va presentar a finals de la setmana passada, coincidint amb el BCN Motor Saló, els cursos de conducció de motocicleta per a alumnes amb permís A-1 que s’oferiran a través de l’SCT.

Isern ha destacat que “aquests cursos persegueixen protegir els conductors de motocicletes; un dels col·lectius amb més sinistralitat” i ha afegit que “en aquestes sessions es donaran lliçons elementals i bàsiques per augmentar la perícia a l’hora de conduir  aquest tipus de vehicles”. El director també ha subratllat que aquests cursos suposen una fase més de l’educació viària pràctica que el Servei Català de Trànsit realitza i que fins ara ha ajudat a assolir bons resultats, amb una reducció del 80% de la sinistralitat entre els joves des de l’any 2000.

L’SCT oferirà cursos gratuïts per a conductors de motocicletes de 125 cc i que tinguin el permís A-1. La previsió del Servei Català de Trànsit és oferir aquest any una vintena de cursos per a més de 400 alumnes. Durant el BCN Motor Saló una vuitantena d’alumnes van poder iniciar les primeres classes en un circuit dissenyat en el recinte de l’Hospitalet de Llobregat.

Les sessions tenen una durada de quatre hores i consten d’una part teòrica, una simulació i una altra part pràctica. Mentre que els classes teòriques tracten els factors de risc en les persones, el vehicle i l’entorn, les pràctiques seran impartides per especialistes i en espais habilitats per a la conducció de motos. Al finalitzar el curs es lliurarà un díptic amb el lema “Si portes moto, estrena’t per la teva seguretat” on hi ha nombrosos consells bàsics.

L’objectiu d’aquests cursos és continuar conscienciant de la necessitat d’una mobilitat segura amb la finalitat de reduir l’accidentalitat entre els motoristes, un col·lectiu que encara té uns índex de sinistralitat preocupants i que no ha experimentat una davallada considerable en els darrers anys.

Switch to mobile version