Autor Entitats
27 Març 2014 a 12:14

Noces d’argent de Mira-sol Teatre

Divendres i dissabte representen “El criat de dos amos”

 

Assaig Mira-sol Teatre

Assaig Mira-sol Teatre // Imatge cedida

Aquest és any d’aniversaris al teatre de la nostra ciutat. Si fa uns mesos parlàvem amb la gent de Fila Zero, que el 2013 en celebraven 25, ara és el torn d’un altre del grups emblemàtics de la nostra ciutat, Mira-sol Teatre. Ara però ens anem a Mira-sol, un dels barris que ha viscut un creixement més important en els darrers anys que el podria haver fet perdre la seva personalitat però que no ha acabat amb la gent que ha mantingut desperta la flama i l’esperit de la cultura i que mantenen, encara avui, vives algunes tradicions, com ens explica en aquesta entrevista una de les seves “peces” més importants, la Rosa Sicart.

La Rosa, m’explica que va anar a viure a Mira-sol des de La Floresta fa més de 25 anys i que la Sara Bertrán, que un temps després va ser regidora d’ERC a l’ajuntament, li deia que s’havia de fer alguna cosa al barri. Ella, que havia fet teatre a Barcelona, li comentà que podia fer el que sabia fer, teatre i així és com va anar. Amb un grupet de gent s’hi van posar i fins avui, 25 anys de teatre amateur que no te res que envejar a altres grups amateurs, i dic jo, fins i tot, a altres que no ho són.

Li pregunto a la Rosa que sent 25 anys després de començar aquella aventura i se li il·luminen els ulls “molta satisfacció, que plantis una llavor i que cullis el que hem collit està molt bé, la idea inicial va ser meva però la gent del barri volia fer teatre i encara hi ha gent d’aquell moment que hi continua fent teatre, com la Pepa, la Marta, la Núria o el Francesc. Sempre hem combinat aquesta afició amb la nostra feina i ens ha costat molt projectar-nos públicament, no ho hem prioritzat. Però fem un teatre d’un nivell molt correcte”.

Durant aquest 25 anys no han fallat mai, cada any han representat com a mínim dues obres sinó tres i si alguna cosa els diferencia d’altres grups de la ciutat és la seva aposta en fer Els Pastorets cada any “els vam fer el primer any a l’Escola Catalunya fent els decorats sense saber les mides! Si algú vol saber què és la il·lusió per fer una cosa penso que això ho descriu molt bé. A partir del 93 varem començar a fer una versió reduïda d’en Folch i Torres perquè volíem incorporar la canalla del barri”.

Parlem de la celebració dels 25 anys perquè és un esdeveniment important no només pel grup sinó pel barri i per la ciutat. “Hi ha tres moments importants. Comencem amb l’estrena aquest cap de setmana de “El criat de dos amos” de Carlo Goldoni, una obra inspirada en la Commèdia dell’Arte. El mes de juliol, coincidint amb la Festa Major de Mira-sol, estrenarem “Allò que tal vegada s’esdevingué”, de Joan Oliver, dirigida per Llorenç Serrahima, que ho farà per segon cop, després de dirigir “L’herència”, en aquest segon moment a més de l’obra hi haurà alguna sorpresa. I l’acte final de l’aniversari que serà cap el novembre i que serà un recull de coses que hem fet i que ens vibren, a discreció i, també, volem incloure coses que algun dia hem dit que ens feia il·lusió fer, fent un tast. Per exemple, el públic podrà veure, i això és una exclusiva, un tast de La Corte del Faraón o del Mikado”.

I tota aquesta moguda la faran amb un bon gruix de gent, perquè aquest grup té al voltant de 25 persones actives, que no està gens malament!. I a més per l’espectacle de finals d’any faran una convocatòria de tothom que hi ha passat durant els 25 anys de vida, a tots els i nenes que han fet els Pastorets i, també, d’aquelles persones a les que els faci il·lusió implicar-se en aquest espectacle perquè, com diu la Rosa, “nosaltres sempre estem oberts a noves incorporacions. Has de comptar que aquest mateix cap de setmana que estrenem El Criat de dos amos participem també dels actes del Dia Mundial del Teatre amb un tast del Metge a garrotades”. A més, m’explica, són els encarregats de representar cada primer dissabte de mes les visites teatralitzades al Monestir que organitza el Museu de Sant Cugat.

El criat de dos amos

El criat de dos amos // imatge cedida

El més imminent però és aquest cap de setmana, perquè demà divendres 28 i dissabte 29, a partir de les 9 de la nit, representen al Teatre de Mira-sol, “El Criat de dos amos”, de Carlo Goldoni. Què li diem a la gent perquè vingui a veure-us? “doncs que s’ho passaran molt bé, que és una obra esbojarrada, divertida, que planteja una pregunta innocent des de la perspectiva de l’obra però més profunda si ens ho plantegem des del món actual. La Commèdia dell’arte es dirigeix al públic, que és còmplice del personatge, hi ha innocència, barra, intervenen els conflictes humans però acabes passant-ho bé. I tot en un escenari nu d’elements on es troben 12 actors” i 6 persones més que treballen en l’espectacle però darrere les bambolines afegeix.

Mira-sol Teatre va fer la seva primera representació a la Pista de l’Associació de Veïns i Propietaris de Mira-sol el juliol del 89, era per la Festa Major del barri i l’obra “Blanca, vídua d’un viu” de Nicasi Camps i Pinós, una obra habitual entre els grups de teatre amateurs, “la junta de l’AviP es va implicar molt en aquells anys en els que començàvem a posar aquell somni en marxa”. Durant aquest any han estat molts qui han dirigit el grup, començant per la Rosa Sicart, que és qui ho fet més vegades, la Marina Julià, en Jaume Cases, el Josep Sala, el Guillem Mariné i el Llorenç Serrahima. Aquest any, doncs, són les seves noces d’argent i tindran molta feina però no els espanta gens perquè ho fan perquè els agrada, perquè a canvi treuen la satisfacció de la feina ben feta, d’escoltar darrera el teló l’aplaudiment del públic. Per molts anys!.

Aquí teniu el programa de l’obra d’aquest cap de setmana: Mira-sol Teatre EL CRIAT DE DOS AMOS

Switch to mobile version