Autor Entitats
6 Març 2014 a 14:30

L’Associació Astronòmica Sant Cugat – Valldoreix debat sobre l’origen de l’univers i la vida

Avui comença el cicle de debats amb la incorporació de la visió cristiana

 

M45 Pleiades

Foto: Carles Tudela, web AASCV

L’Associació Astronòmica Sant Cugat – Valldoreix, amb la col·laboració del Seminari de Teologia i Ciències de Barcelona (STICB) comença una nova activitat que no passarà desapercebuda en un moment com el que vivim. Es tracta de plantejar i debatre, amb els coneixements actuals sobre astronomia, cosmologia, física i ciències relacionades, l’origen de la vida o el que es diria planerament “el perquè de les coses”.

Aquest cicle de debats es presenta en tres sessions els mesos de març, maig i juny que tindran dos ponents. Un d’ells representarà una visió purament científica i l’altre una de filosòfica o espiritual i, un cop acabada l’exposició, s’iniciarà un debat obert amb el públic assistent. L’entrada és lliure i gratuïta i oberta a tothom.

La primera sessió, que es fa avui dijous 6 a les 8 de la tarda a la Casa de Cultura, tindrà com a moderador al Professor Emili Elizalde i Rius, Llicenciat en Física i Matemàtiques i Doctor en Física per la UB i Professor d’Investigació del CSIC a l’Institut de Ciències de l’Espai – IEEC, després de fer estudis i recerca a les Universitats d’Hamburg i de Berlin, així com a les de Hiroshima, Osaka i KEK del Japó. Reconegut especialista a nivell internacional en funcions zeta i les seves aplicacions a la física teòrica i la cosmologia, ha publicat més de 250 articles de recerca i cinc llibres a les editorials Springer i World Scientific. Algunes d’aquestes obres són les més citades a ISI/SCI en els seus camps i una ocupa el segon lloc, per darrera tan sols d’un article molt famós de Stephen Hawking. És el físic-matemàtic català de més repercussió internacional, d’acord amb els reports de l’Institut d’Estudis Catalans.

Els ponents de la xerrada titulada “L’Origen de l’univers i de la vida” (El que diuen les ciències, es compatible amb la idea cristiana: visió multidisciplinària), seran el Dr. David Jou i Mirabent, Físic, Doctor en Ciències per la UAB, Catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, de la RAD i de la Real Academia de Ciencias Físicas, Químicas y Naturales de Madrid. Ha estat premiat amb el Rey Juan Carlos I de recerca així com el Ciutat de Barcelona, la Medalla Narcís Monturiol, l’Eduard Fontserè i el Premi Crítica Serra d’Or, tots ells de recerca.

L’altre ponent serà el Dr. Manuel García Doncel, Catedràtic Emèrit de la UAB (Física Teòrica de Partícules Elementals i Història de les Ciències) i de l’Institut de Teologia Fonamental (Seminari de Teologia i Ciències). Ha estat visitant l’Institut des Hautes Études Scientifiques de Bures-sur-Yvette (Paris), del CERN de Ginebra i del CTNS de Berkeley. És membre del Consell Assessor de la Càtedra Ciència, Tecnologia i Religió, Universitat Comillas.

Switch to mobile version