Autor Societat
9 Març 2014 a 11:00

L’ACA posa a consulta pública els mapes de perillositat i risc d’inundació de les conques internes

Es podran consultar durant 3 mesos

Imatge del web de l'ACA

Imatge del web de l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua ha iniciat aquesta setmana la consulta pública dels mapes de perillositat i risc d’inundació de les conques internes. La consulta, que es podrà fer durant els 3 pròxims mesos, permetrà complir la Directiva d’inundacions i fer el Pla de gestió del risc d’inundació l’any 2015.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha coordinat els treballs comptant amb la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil en el temes de risc per inundació d’origen fluvial, i de l’Institut Geològic i Cartogràfic amb l’aportació de cartografia i determinats estudis. La informació corresponent a les inundacions d’origen marí l’ha facilitada la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar (MAGRAMA).

Després de l’Avaluació preliminar del risc d’inundació, feta durant l’any 2011, el següent pas és la posada a consulta pública dels mapes de perillositat i risc d’inundació de les conques internes.

A part de la perillositat d’origen fluvial, s’ha estimat la zona de domini públic hidràulic i les zones de protecció, tal com preveu el Reial decret que transposa la Directiva d’Inundacions.

S’han delimitat prop de 450 quilòmetres inclosos en 72 trams d’alt i risc i un 1.800 quilòmetres en el total de les conques internes de Catalunya.  En el cas de les d’origen marí, s’ha confeccionat informació de 21 trams d’especial risc, és a dir, uns 110 quilòmetres de costa.

Switch to mobile version