Autor Opinió
11 Març 2014 a 16:00

La Música

Imatge Cedida

Imatge Cedida

SENSE LA MÚSICA, LA VIDA SERIA UN ERROR.”

FRIEDRICH NIETZSCHE

He quedat esmaperduda, bocabadada, i tots els sinònims que es puguin trobar, quan he llegit que el ministre d’educació d’Espanya, diu que vol suprimir la música a primària. S’ha de ser molt inculte i poc sensible per arribar a fer una cosa semblant.

És evident que la música desperta la sensibilitat del nen, però hi ha uns altres factors que demostren la seva importància. Els nens que estan en contacte amb la música aprenen a conviure millor amb els altres, i d’una manera més harmoniosa. N’hi diuen el llenguatge de les emocions.

La música és una de les millors activitats per estimular els sentits, la parla i la motricitat. Quan són petits els encanta cantar, escoltar música i moure’s al seu ritme. Els dona seguretat emocional i confiança. És durant l’etapa d’alfabetització del nen quan la música entra més en joc. A través de les cançons, on les síl·labes són rimades, i acompanyades amb gestos al cantar, milloren la manera de parlar i van entenent el significat de les paraules. La música fa que millori la seva capacitat de concentració, la seva capacitat d’aprenentatge en general i potencia la memòria d’una manera extraordinària. I a través de l’expressió corporal, desenvolupa el control rítmic del seu cos.

La música és cultura i tradició perquè, no sols han d’aprendre i escoltar música del seu país, sinó que és molt important saber-ne d’altres llocs i conèixer altres estils.

Tota la mainada té dret a una formació completa i a una bona educació musical per gaudir-ne i fer que siguin millors persones. Així doncs, no tenir música a l’escola significa privar-los d’aquests factors tan importants i del plaer que els proporciona.

Com deia Confuci“ La música genera un tipus de plaer del qual la naturalesa humana no en pot prescindir”

Conxita Serra

Mestra

Switch to mobile version