Autor Societat
4 Març 2014 a 12:43

La gent, tot i el vent, omple l’esplanada de Sant Medir

Aquest any es celebren els 75 anys de la Penya Regalèssia

[wzslider info=”true”]

Un any més, i ja van 75, la Penya Regalèssia s’ha encarregat de preparar l’Aplec de Sant Medir. I aquest any no era fàcil perquè era el final d’un pont de tres dies i, a més, els temuts “homes del temps” preveien mal temps. Però la gent de Sant Cugat aquest cap de setmana s’han quedat majoritàriament a la ciutat celebrant el Carnaval i fent camí a l’esplanada del Camp del Miracle per celebrar com cada any la festa del copatró. Cadascú a la seva manera. Uns assistint a la missa, altres retrobant-se amb els amics de Gràcia, fent carn a la brasa, ballant sardanes, pujant amb amb la colla castellera, de bastoners o de geganters o fent tot a la vegada!.

Aquest any els banderers de l’Aplec han estat l’Esbart Sant Cugat, que a primera hora del matí, com mana la tradició, han estat rebuts per les autoritats municipals i els organitzadors de l’Aplec, la Penya Regalèssia, que cada any fan alguna intervenció a l’ermita de Sant Medir, que cada cop que hi vas sembla més bonica. I és que sembla realment un miracle que enmig de Collserola hi hagi una ermita d’origen romànic, tot i que no en quedi cap vestigi.

L’agenda del matí va anar transcorrent sense incidents i, el que és més important, salvant el temps, malgrat el vent en alguns moments era desagradable. Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, missa de campanya i actuacions de l’Esbart, dels Bastoners, dels Gegants i dels Gausacs, la primera de la temporada, que pel fet d’anar amb pocs efectius es van haver de conformar amb descarregar dos pilars de quatre. Centenars de persones però van gaudir d’un dia de bosc de Collserola, retrobar-se amb els veïns i veïnes que veuen de tant en tant i baixar cap a Sant Cugat amb la fava penjada a la solapa de la camisa. (Podeu veure un bon reportatge fotogràfic en aquesta mateixa notícia i, encara més a la nostra plana de Facebook).

Switch to mobile version