Autor Economia
6 Març 2014 a 13:30

La Fundació Cecot Persona i Treball assessora sobre el videocurrículum

S’utilitza en els processos de selecció de personal

cecot

La Fundació Cecot Persona i Treball ha posat en marxa un servei, el Videocurrículum-pro, que es tracta d’una gravació professional per aprendre a fer videocurrículum. D’aquesta manera, s’ensenyarà a articular un discurs, per aprendre a parlar davant de la càmera i per difondre aquesta gravació en un entorn 2.0. A més, és un servei orientat a perfils i llocs de feina determinats.

La directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, Anna Delclòs, creu que “en un entorn canviant, fonamentalment marcat per l’avenç de les noves tecnologies, s’han modificat molts aspectes en l’àmbit dels recursos humans que coneixíem fins ara. Per això, en el cas de la recerca de feina activa, és necessari avui en dia acompanyar i ajudar a les persones en l’adaptació de les eines de cerca de feina, com el CV, als nous requeriments empresarials”.

Tot i això, “el vídeo currículum no reemplaça al CV tradicional”, afirma Delclòs, “però el complementa perquè marca la diferència amb la resta de persones candidates, mostra l’habilitat del candidat i mostra les seves dots lingüístiques, verbals o comportamentals”.

Així mateix, la Fundació Persona i Treball de la Cecot porten més d’un any assessorant gratuïtament sobre aquesta i altres eines per cercar feina a les persones que atenen el personal tècnic de la borsa de treball. Defensen que, amb eines com aquesta, els responsables de recursos humans estalvien temps en els processos de selecció perquè els permet fer-se una idea de la persona candidata abans d’iniciar les entrevistes. Tot i així aquestes noves eines poden servir per seleccionar candidats o per descartar-los, per tant, és molt important fer-ne un bon ús.

Switch to mobile version