Autor Entitats
6 Març 2014 a 11:30

LA CONFAVC lamenta que s’hagi anul•lat la Jornada de Participació en Salut

Insta al Govern a generalitzar la pràctica en altres àmbits de la gestió pública

confavc

La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) lamenta la suspensió de la Jornada de Participació en Salut que estava prevista per aquest divendres, en la qual hi participava l’entitat. L’acte ha generat crítiques per ser considerat una actuació de “maquillatge” a les retallades que el Departament, encapçalat per Boi Ruiz, ha fet a la Sanitat Pública.

L’entitat va prendre la decisió d’assistir-hi perquè al llarg dels seus 25 anys d’història ha volgut que la gestió pública fos oberta a la participació ciutadana real, i així facilitar als diferents actors socials el fet de poder aportar demandes i preocupacions a les administracions públiques.

La CONFAVC ha recordat que va ser el govern present d’Artur Mas qui, amb la llei Òmnibus (Llei de Simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica), va començar a explotar la participació en molts òrgans de gestió pública. Com a conseqüència d’aquest nou marc legal, la Generalitat va expulsar l’any passat la CONFAVC de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Residus.

Des de l’entitat estan d’acord en que hi hagi una voluntat de revisar el model de participació en el sistema de salut, vigent des de fa més de 21 anys amb l’aprovació de la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya. Finalment, l’organització també insta a la Generalitat perquè torni a crear un marc legal en el qual s’afavoreixi la participació ciutadana real, i no només consultiva com s’ha fet fins ara, en aquells àmbits en els que aquesta ha estat retallada.

Switch to mobile version