Autor Cultura
31 Març 2014 a 16:30

Homenatge a Ma. Assumpció Raventós

S’inaugura una exposició seva a la Canals Galeria d’Art

 

Mª Assumpció Raventós

Mª Assumpció Raventós // Imatge cedida

Amb motiu del 84 aniversari de la Mª Assumpció Raventós, dimarts 1 a les 19:30 hores, a la Canals Galeria d’Art, del Carrer de la Creu, 16, s’inaugura una mostra – homenatge que estarà exposada fins el 28 de juny. Es tracta d’una mostra de dibuix, pintura i tapís. L’acte d’inauguració el presidirà en Joan Anton Solans i Huguet, president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

La Mª Assumpció Raventós i Torras va néixer l’any 30 a Sant Sadurní d’Anoia i estudià a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, al taller de gravat de Friedllander a París i al conservatori de les Arts del Llibre. La seva obra s’ha exposat i es troba en diferents ciutats d’Europa i Amèrica. Pels seus mèrits artístics, l’any 1991 la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi, màxima distinció que atorga el govern català. També és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Amb una llarga i reconeguda trajectòria com a artista, manté també un vincle amb Sant Cugat, ja que als anys 70 va ser una de les artistes pioneres en la tècnica del tapís, que sorgí a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. És una artista multidisciplinar que ha sabut manifestar-se al llarg de la seva carrera mitjançant molts llenguatges diferents: el dibuix, la pintura, el tapís o el gravat, mitjans dels quals es serveix per produir una obra d’alt nivell artístic, que la consolida com una de les artistes més importants de la nostra època. 

 

Switch to mobile version