Autor Política
23 Març 2014 a 17:00

Èxit de convocatòria per parlar del futur de La Floresta

La conclusió del debat és que hi ha alternatives viables

[wzslider]

La plataforma “La Floresta Parla” s’havia plantejat feia ja temps no només actuar a la contra per salvaguardar els valors ambientals i socials del barri – vet aquí que ha sabut unificar diferents col·lectius amb criteris diferents però amb interessos comuns – sinó també avançar-se a les administracions i proposar alternatives per implementar-les en el futur. I fer-ho des de baix, com s’encarreguen molts de dir, amb participació ciutadana, escoltant i debatent.

Ahir era un dia important doncs per escoltar al veïnat d’aquest barri que encara avui pateix de molts greuges respecte d’altres pel que fa als serveis bàsics però que, en canvi, va demostrar que quan vol es capaç de mobilitzar un bon grapat de gent per escoltar les possibilitats que hi ha davant del nou projecte de pavimentació dels seus carrers. N’hi ha qui s’ho va perdre però. Per un costat els tècnics que estava programat que intervinguessin en la sessió, el representant de l’Àrea Metropolitana, el del Parc de Collserola i el de l’Ajuntament. A canvi però hi van assistir el Tinent d’Alcalde i president del Consell de Barri, Carles Brugaroles i el regidor d’urbanisme, Pere Casajoana. De la resta de l’oposició, cap regidor o regidora, tot i que s’ha de dir que entre els qui organitzen hi ha membres d’algunes organitzacions polítiques, com la CUP. Assistència destacada de la UASC i Ciutadans. Sala plena de l’auditori i al pati la canalla fent la mandala gegant somniant La Floresta del futur.

L’organització de la jornada veient que es despenjaven la part institucional del programa van decidir presentar les alternatives al projecte que l’Ajuntament licitarà en unes setmanes i que preveu pavimentar 3/4 parts dels carrers que encara avui són de terra. El cost: 2,5 milions d’euros. Les intervencions proposades per part de l’organització van ser la d’un arquitecte responsable d’un projecte similar a una ciutat veïna i que va explicar alternatives reals i, el que és tant o més important en els temps que corren, 10 vegades més barates. L’altra intervenció proposada va anar dirigida al com, a la participació, i és que si bé des de l’ajuntament s’havia previst fer un procés de participació per tirar endavant aquest projecte, el cert és que el projecte ja està fet i es liciten les obres en dues setmanes i no sembla que hi hagi massa consens sobre el resultat. Almenys en la jornada d’ahir no hi havia – no hi era tampoc tot el barri és clar!. La diferència entre una proposta i l’altra bàsicament és que la de l’Ajuntament preveu una intervenció més dura, tapant més serveis, més agressiva i, en canvi, la que proposaven ahir, preveu una intervenció més suau, més tenint en compte l’espai on es troba, de frontera amb el parc, perquè els cotxes no puguin córrer, perquè l’aigua pugui filtrar-se bé, etc.

L’arrós, això sí, devia quedar molt bo perquè almenys l’estona en la que varem ser allà feia una olor de primera.

El projecte de l’ajuntament el podeu veure en aquest enllaç

Switch to mobile version