Autor Cinema, teatre i televisió
28 Març 2014 a 17:30

Enemics, duplicitats i döpelganger

Enemy

@ainamarcobal

Denis Villeneuve torna a les cartelleres després del seu últim èxit, Prisioneros. El film que presenta aquest cop és Enemy inspirada en l’obra de Saramago que tracta el tema del döpelganger. L’aposta més comercial és la segona entrega de les aventures de l’heroi Capitán América: El Soldado de invierno on també hi apareix la Viuda Negra. També es podrà veure Guillaume y los chicos, ¿a la mesa? una comèdia francesa guanyadora de cinc Premis Cèsar. I l’aposta espanyola passa per les mans d’Àlex Pina, que firma Kamikaze des d’una vessant diferent.

_____________________________________________________________________________________________

ENEMY

THRILLER D’INTRIGA. Dirigida per: Denis Villeneuve. Guió: Javier Gullón, basant-se en l’obra de José Saramago, “El hombre duplicado”. Producció: Niv Fichman i Miguel A. Faura. Repartiment: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Isabella Rossellini i Sarah Gadon.

L’Adam és un professor d’universitat inestable. Un dia, descobreix un actor, que es diu Anthony, i és exactament igual que ell. S’obsessionarà amb la idea de conèixer el seu doble i li seguirà la pista per allà on vagi. L’enfrontament entre els dos tindrà conseqüències tant per ells com les seves parelles.

_____________________________________________________________________________________________

CAPITÁN AMÉRICA: EL SOLDADO DE INVIERNO (CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER)

FANTASIA D’ACCIÓ I AVENTURES. Dirigida per: Anthony Russo i Joe Russo. Guió: Christopher Markus i Stephane McFeely. Producció: Kevin Feige. Repartiment: Chris Evans, Scarlett Johansson, Anthony Mackie,  Samuel L. Jackson, Sebastian Stan, Cobie Smulders, Robert Redford i Frank Grillo.

El Capità Amèrica intenta adaptar-se a la nova i moderna vida de Washington D.C. Tot i així, una nova amenaça planeja sobre la Terra i haurà d’unir forces amb la Viuda Negra perquè surti a la llum una conspiració secretament amagada.

_____________________________________________________________________________________________

GUILLAUME Y LOS CHICOS, ¡A LA MESA!

COMÈDIA. Dirigida per: Guillaume Gallienne. Guió: Guillaume Gallienne. Producció: Cyril Colbeau-Justin, Jean-Baptiste Dupont, Alice Girard i Edouard Weil. Repartiment: Guillaume Galienne, Françoise Fabian, André Marcon i Diane Kruguer.

Guanyadora de cinc Premis Cèsar, el protagonista  té el primer record de la seva mare sentint-la cridar “Guillaume i els nois, a taula!”. L’últim cop que va parlar-hi li va dir “Cuida’t , la meva nena gran”. Entre aquests dos moments, un munt de malentesos i situacions surrealistes van passar.

_____________________________________________________________________________________________

KAMIKAZE

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Álex Pina. Guió: Álex Pina i Iván Escobar. Producción: Mercedes Gamero, Álex Pina i Daniel Écija. Repartiment: Álex García, Verónica Echegui, Carmen Machi, Leticia Dolera, Héctor Alterio, Eduardo Blanco i Ivan Massagué.

L’Slatan és un terrorista que planeja suïcidar-se en un avió que viatja de Karadjistan a Madrid. Tot i així, les inclemències temporals fan que els passatgers s’hagin de quedar allotjats a un hotel. L’Slatan haurà de conviure amb les seves futures víctimes durant tres dies abans de prendre la decisió final.

_____________________________________________________________________________________________

IDA

DRAMA. Dirigida per: Pawel Pawlikowski. Guió: Pawel Pawlikowski i Rebecca Lenkiewicz. Producció: Eric Braham, Piotr Dzieciol i Ewa Puszczynska. Repartiment: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik i Adam Szyszkowski.

L’Anna està a punt de convertir-se en monja, però descobreix un obscur secret familiar relacionat amb l’època de l’ocupació nazi. Ella i la seva tieta hauran de fer front a aquest secret i amb les conseqüències del passat.

_____________________________________________________________________________________________

2 FRANCOS, 40 PESETAS

COMÈDIA. Dirigida per: Carlos Iglesias. Guió: Carlos Iglesias. Producció: Juan Gona. Repartiment: Carlos Iglesias, Javier Gutiérrez, Nieve de Medina, Ángela del Salto i Adrián Expósito.

Any 1974. En Martín i la seva família van deixar Suïssa per tornar a Madrid. El retorn farà que es reuneixin amb els vells amics i la família al complet per celebrar el bateig del segon fill d’en Marcos.

_____________________________________________________________________________________________

UPSTREAM COLOR

DRAMA DE CIÈNCIA-FICCIÓ. Dirigida per: Shane Carruth. Guió: Shane Carruth. Producció: Shane Carruth, Casey Gooden i Ben LeClair. Repartiment: Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig, Thiago Martins, Kathy Carruth, Meredith Burke, Andreon Watson i Ashton Miramontes.

La Kris és atacada per un lladre que li introdueix una larva d’un insecte sobrenatural i li anul·la la personalitat. Quan aconsegueix extreure la larva, veurà que la seva vida ha estat destruïda completament i això la fa deprimir més. Per sort, coneix en Jeff, un noi amb qui connecta a la perfecció i comparteixen experiències per deixar enrere els records.

_____________________________________________________________________________________________

THE INFORMANT

THRILLER. Dirigida per: Julien Leclercq. Guió: Abdel Raouf Dafri, basant-se en l’obra de Marc Fiévet, “Gibraltar”. Producció: Claude Léger, Dimitri Rassam i Jonathan Vanger. Repartiment: Gilles Lellouche, Tahar Rahim i Riccardo Scamarcio.

En Marc Duval és expatriat a Gibraltar i es converteix en un agent infiltrat del Servei de Duanes de França. Mica en mica aconseguirà la confiança d’en Claudio Lanfredi, importador de cocaïna que treballa amb el cartel colombià. En Duval cada cop es veurà més immers en el fosc món dels narcotraficants.

Switch to mobile version